Kaasboerderij Ameland, gelegen net buiten Hollum, is hét adres voor een uitgebreid assortiment ambachtelijk boeren ijs, heerlijke kaas en leuke souvenirs. Kaas maken vergt veel tijd, liefde en aandacht. Kaas wordt het lekkerste wanneer je hier super verse melk voor gebruikt, melk die nog geen uur geleden gemolken is en dus zelfs nog warm is, ong. 18 graden.


Melk wordt in de kaasbak gepompt en verwarmd tot 28 graden. Tijdens dit proces wordt er zuursel en stremsel aan toegevoegd. Op 28 graden staat de melk 40 minuten te rusten, hierdoor zal de melk gaan stremmen. Na deze 40 minuten begint het snij proces, de gestremde melk wordt gesneden en er ontstaat wrongel (de vaste stof) en wei. Na een uur snijden, roeren en spoelen is de kaas klaar om de kaasvormen te vullen, hierna gaan de kazen onder de perstafel en dit zorgt voor een tastbare kaas. 
De geperste kaas wordt op authentieke wijze geplet en in een later stadium gekorst, en tot 6 weken oud elke dag gedraaid.

Nu is de kaas jong en klaar voor de verkoop, met 3 maanden is de kaas jong belegen, wanneer we de kaas 6 a 7 maanden opleggen smaakt deze belegen, met 10 maanden noemen we het extra belegen en wanneer de kaas een jaar lang opgelegd is noemen we deze kaas ‘oud’

 

Kaasboerderij Ameland 

Pietje Miedeweg 6
Telefoon: 0519-554459
E-mail: kaasboerderij-ameland@live.nl.

www kaasboerderij Ameland

4kontour-vastgoed-banner.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg7bg-logo1-1.gif6vpva.png3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all