Een expositie door fotografe Elise Pragt in het gemeentehuis van Ameland van 10 juli tot 24 september 2016. Deze zomer exposeert fotografe Elise Pragt (PragtPlaatjes Fotografie) uit Peize met 24 fotografische werken in het gemeentehuis van Ameland te Ballum. Het zijn beelden van alledaagse dingen op een bijzondere manier in beeld gebracht.

De afgelopen maanden is er door een grote groep vrijwilligers enthousiast gewerkt aan het organiseren van de Bazaar- en Rommelveiling ten bate van de monumentale Hervormde kerk in Hollum. 

Al jaren niet meer in de kerk geweest? Nog nooit een kerkdienst meegemaakt? Dan is dit uw kans: u hoeft geen drempel van een gebouw over en er is geen dak boven ons hoofd. Iedereen is van harte welkom: gelovig, niet zo gelovig, oud en jong. Alle kinderen kunnen mee, voor de kleinsten is er opvang en de iets oudere kinderen krijgen een apart programma.

Het Programma naar een Rijke Waddenzee organiseert samen met de gemeente Ameland, een deskundigenbijeenkomst om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de natuurwaarden bij de veerdam van Ameland te verbeteren.
Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de Waddendijk. Die wordt verstevigd.

Ons kleinschalig boeddhistisch centrum biedt – naast de wekelijkse open meditatieavond op dinsdag – in de maanden juni en juli extra activiteiten aan voor belangstellende eilanders en vakantiegasten. Er staan twee thema-avonden en drie volle maanvieringen op het programma.

Praat, ontdek, geniet tijdens het eerste 4moment. Op een leuke, leerzame wijze willen de initiatiefnemers jong en oud, kinderen en volwassenen, alleenstaanden of gezinnen met alkaar nadenken over bijbelse en levenbeschouwelijke onderwerpen. Er wordt gezongen en gelezen uit de bijbel. Er is voldoende ruimte voor gesprek en discussie. Kortom een hele andere wijze van geloof beleven en zondagmiddag besteden.

Mettaloka: open meditatieavond voor eilanders en gasten elke dinsdag van 19.30-21.00 uur. Elke 1ste donderdag van de maand thema-avond.

Een belevenis om nooit te vergeten. De Lancering van de Paardenreddingboot. Wie het nog nooit heeft meegemaakt moet het beslist zien, wie het al eerder heeft gezien wil het opnieuw meebeleven.

1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg6vpva.png3Huize-Miedema.png4kontour-vastgoed-banner.png5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all