Vanaf 19 maart exposeren leden van kunstenaarsvereniging Fria op Ameland een keuze uit hun prachtige werk. Er is onder andere in het Natuurcentrum (Nes), het Maritiem Centrum (Hollum) en in galerie Bo Lumen (Ballum) werk te zien. In galerie November bij de VVV vind u een overzichtsexpositie met werk van alle 19 deelnemers. Een ideaal startpunt voor een bezoek aan alle deelnemende locaties. De andere locaties vind u op de folder.

Het is echt een aanrader om alle locaties te gaan bezoeken gezien de vele stijlen van de kunstenaars door hun verschillen een waar kijkspel zullen weten te vormen. Het werk is een boeiende aanvulling op alles wat de natuur op Ameland te bieden heeft. Zo laat Gwendolyn van Essen haar tekeningen in inkt zien waarin fascinerende patronen van vormen en vlekken te zien zijn die haast gedragen lijken te worden door wolken en wind. Corina Blom onderzoekt tijdens haar reis op Ameland hoe dichtbij en veraf zich op het eiland tot elkaar verhouden. Haar Ameland-composities laten een magie van lijnen en vlakken zien. Het werk van Rein de Vries laat je door zijn geschilderde realiteit daadwerkelijk met de poten in de klei staan.
Tijdens de expositie kun je van de ene kunstenaar naar de andere schakelen, hoe mooi kun je het op een waddeneiland hebben!

Wat verder opvalt is hoe fraai het werk van kunstenaars die het experiment aanhangen gecombineerd wordt met het werk van hen die meer klassiek werk maken. Iedere locatie krijgt dan ook zijn eigen beeld- en vormentaal, volkomen in overeenstemming met waar het op Ameland om gaat; een tekening die je mee weet te nemen verder het eiland op waardoor je de meeuw die je zopas nog hebt zien vliegen met andere ogen ontdekt. Dat is het gevoel dat de kunstenaars van Fria graag op hun publiek over willen brengen.

Deelnemende kunstenaars aan Fria over zee 2016 zijn : Wim Reimert, Irma Reimert, Gwendolyn van Essen, Corina Blom, Rein de Vries, Janny Bruinsma, Karin van Berne, Johan van der Dong, Froukje de Vos, Johan Haantjes, Doet Boersma, Eveline van der Pas, Hennie Dijk, Han Reeder, Connie Harkema, Tieneke van Montfort, Anja Zwanenburg, Aukje Reitsma en Jan Pranger.
Locaties: Amelandstate (Nes), Hotel Nobel (Ballum), galerie Bo Lumen (Ballum), Natuurcentrum (Nes), galerie November (Nes), Maritiem Centrum (Hollum) , ‘t Koaikers Huus (Buren)

6vpva.png2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all