Kweldinnen is een concert dat de luisteraar meevoert langs kwelders en stranden, langs hartstocht en heimwee, langs verre streken en warme landen. Pianiste Saskia Zoet en zangeres Ellen Bakker hebben een winter lang hun hart opgehaald bij het uitzoeken van de liedjes en de mooiste meegenomen.

Na een succesvolle workshop vorig seizoen waarin Garda Meerdink ons meenam in de materie van het Mandala tekenen is zij op deze avond opnieuw aanwezig om ons de rust en het gevoel van innerlijke expressie te laten ervaren.

'Kat uit de kast'. Dit is de titel van een expositie die dit jaar te zien is in Museum Sorgdrager in Hollum. De tentoonstelling is vrijdag 21 april officieel geopend. 

Provinciale Staten hebben de heer drs. A.A.M. Brok aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties als nieuwe commissaris van de Koning in Fryslân. Provinciale Staten hebben dit besloten tijdens hun vergadering op 21 december. De fractievoorzitters van alle twaalf partijen en gedeputeerde Sander de Rouwe als adviseur vanuit het college hebben als vertrouwenscommissie dit voorgesteld aan Provinciale Staten.

Tijdens het Landelijk Congres van Stichting DierenLot op 12 november is een nieuwe Stichting gepresenteerd: Stichting ReddingsTeam Zeedieren (RTZ). Het is de bedoeling dat deze stichting de vrijwilligers langs de Nederlandse kust en op de eilanden gaat ondersteunen en de communicatie tussen de diverse groepen dierenhulpverleners gaat coördineren.

testje

Sandra Wassink-Hitzert , in 2015 1e bij de vrouwen, en Marc Hamersma, 2e bij de mannen in 2015, zijn de favorieten voor de titels van het Open Amelands Kampioenschap (OAK) Cross Triathlon op 17 september. Nadat 2 jaar de nationale titels op Ameland werden verdeeld kunnen dit jaar ook de buitenlanders en deelnemers zonder wedstrijdlicentie weer op het podium eindigen tijdens dit OAK.

RAV Fryslan heeft de opdracht definitief gegund aan de ANWB-MAA op basis van een tweede aanbesteding. Daarmee verzorgt de ANWB niet alleen het vervoer van de traumateams in Nederland maar dus ook straks het vervoer per heli van patiënten op de Friese Waddeneilanden.

4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all