Op woensdag 19 juni 2019 kunnen Amelander ondernemers kennismaken met verschillende bijzondere en fossielvrije bedrijfsauto’s. De auto’s komen die dag naar Ameland in het kader van het initiatief Elfwegentocht On Tour.
Ameland is proeftuin in de transitie naar een fossielvrij en groen eiland. Gemeente Ameland heeft als voorloper in de verduurzaming al flinke stappen kunnen zetten, zoals bij de overstap naar elektrische bussen.
 

Op vrijdag 14 juni 2019 om 14.30 uur is de opening van Pioniersplek De Plaats te Hollum Ameland. Pionieren is een nieuwe manier van kerk-zijn, waarbij iedereen op een geheel eigen wijze zijn geloof kan beleven, op zoek is naar verdieping of graag een goed gesprek wil onder het genot van een kop koffie.

Eind deze maand verschijnen vier nieuwe fotoboeken van Flying Focus over de Wadden, zodat de 'TVTAS' serie over de 5 Nederlandse Waddeneilanden nu compleet is. Twee jaar geleden publiceerde luchtfotobedrijf Flying Focus al een fotoboek over Vlieland. 
 

Horizontoer is een varend muziek- en theaterfestival dat dit jaar haar 31-jarig bestaan viert. Dit unieke festival is een podium voor gevestigd en aanstormend muzikaal en theatraal talent. De Horizontoer-vloot heeft festivalgangers, artiesten en de organisatie aan boord en doet van 2 t/m 11 augustus 2019 de vier grootste Waddeneilanden aan.
 

Onlangsvond in Frankfurt de IMEX plaats. Op deze internationale vakbeurs voerden regiomarketing organisatie Merk Fryslân en Friesland Convention Partners vele gesprekken met meeting- en eventplanners. Opvallend aan deze gesprekken; veelal startten met de vraag naar nieuwe Nederlandse zakelijke bestemmingen, anders dan Amsterdam.
 

De campagne Holland National Parks is gestart met een bezoek van zo’n 20 internationale journalisten en influencers. Samen met Nationaal Park NLDelta en Nationaal Park Hollandse Duinen wordt UNESCO Waddenzee Werelderfgoed middels deze campagne internationaal onder de aandacht gebracht. De influencers, voornamelijk gericht op duurzaam reizen, hebben zich latenverrassen en inspireren door de Nederlandse Waddenkust.
 

 Ameland heeft als groene en duurzame toeristische bestemming opnieuw de gouden Quality Coast Award in de wacht gesleept. Wethouder Ellen Bruins Slot ontving vanmiddag bij de uitreiking in Ouddorp de gouden Quality Coast Award voor 2019/2020. Ook is het strand van Ameland voor de 32e keer bekroond met de Blauwe Vlag.
 

De KwadrantGroep en de gemeente Ameland zijn eruit. Er is een overeenkomst over eerder gedane financiële toezeggingen van de KwadrantGroep aan de Nieuwe Stelp. Met de ondertekening, op woensdag 19 december, komt een einde aan een periode van onzekerheid over de financiering van de nieuwbouw.

6vpva.png3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all