Broedende zeevogels

Het gebied aan de wadkant bij Hollum is in het voorjaar al jaren het domein van broedende zeevogels. Diverse soorten meeuwen, scholeksters, strandlopers etc. hebben hier hun vaste stek om eieren uit te broeden en de jonge het vliegen te leren.

Wildgroei

Een wildgroei aan broedsels maakt dit stukje buitendijks Ameland heel bijzonder. Voornamelijk doordat dit gebied veelal niet onderwater loopt bij vloed is de oorzaak van dit omvangrijke broedgebied. Met een verrekijker kun je hier uren achtereen zitten te genieten van het af en aan vliegen van de vogels. In het voorjaar is dit gebied niet toegankelijk voor publiek. Bewust is ervoor gekozen om de vogels in alle rust hun kroost groot te brengen of uit te rusten van het zoeken naar voedsel.

Extreem hoog water

Eens in de zoveel jaren komt het voor dat dit gebied met harde wind en extreem hoog water onderloopt. Broedsels gaan verloren en ouders zijn nadien krijsend op zoek naar hun jongen. Door velen wordt dit als een ramp ervaren.

 

4kontour-vastgoed-banner.png5sparmanje.jpg6vpva.png7bg-logo1-1.gif1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all