Het is inmiddels een fenomeen: 3FM Serious Request. Sinds 2004 is dit initiatief gegroeid tot een groot succes en zijn termen als ‘Het Glazen Huis’ een begrip in Nederland. Eind 2013 huisvesten drie dj’s van het radiostation zich in Leeuwarden en ook Ameland wil dit niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan.

Wat heet: van 13 tot en met 15 december huist er zelfs een heus Glazen Huis op het Kerkplein in Nes.

Serious Request komt steeds dichterbij; inmiddels zijn de eerste bewegingen op Ameland begonnen. Zo zijn de molenaars, mosterdmakers en de vrijwilligers van de twee Amelander molens – de Phenix in Nes en De Verwachting in Hollum – begonnen met de productie van Amelander Serious Request Mosterd. De prijs van de mosterd is €2,15 per potje en daarvan gaat vijftig cent direct naar het Glazen Huis. De potjes zijn enkel te verkrijgen bij beide molens.

3FM Serious Request is een actie van het radiostation 3FM, waarbij geld ingezameld wordt voor projecten van het Rode Kruis en men aandacht vraagt voor een ‘stille ramp’. Drie dj’s van de zender sluiten zich in de week voorafgaand aan Kerst zes dagen op in het welbekende Glazen Huis. Tijdens deze dagen eten de dj’s niets en draaien ze dag en nacht in ruil voor een donatie verzoeknummers van luisteraars en passanten.

In de laatste weken van 2013 zal het Glazen Huis dus te bewonderen zijn in de Culturele hoofdstad van Europa 2018. Het huis zal op het Wilhelminaplein, het vroegere Zaailand, komen te staan en is voor iedereen toegankelijk om er een donatie af te leveren. Het project waar dit jaar geld voor wordt ingezameld is de kindersterfte door toedoen van diarree. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, een drastisch gemiddelde van 2200 kinderen per dag. Even voor de beeldvorming: dat zijn zeventig volle schoolklassen per dag. Het initiatief wordt live uitgezonden op één van de publieke zenders.

2amelanderhistorie.jpg5sparmanje.jpg4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all