BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Prik 'em erin!

Begin mei werd ik plots verrast door een persbericht van de Gemeente Ameland en de GGD. Alle eilanders tussen de 18 en 60 jaar konden in de laatste week van mei hun eerste corona-vaccin (Pfizer) krijgen. Dat was heel goed nieuws. Daarmee zijn alle Amelanders die dat willen, volledig gevaccineerd voordat het hoogseizoen hier losbarst. Aangezien grofweg 90% van de eilanders leeft van het toerisme en daardoor ook met mensen uit den verre lande in contact komen, is het een absoluut voorrecht dat we onszelf hier al kunnen beschermen tegen het COVID-19-virus. Langzaamaan kunnen we terug naar onze vrijheid.

Eenieder staat er volledig vrij in om zich te laten vaccineren, of niet. Ik heb dat wel gedaan. Ik vind namelijk dat ik dat aan mijn mede-eilandbewoners verplicht ben. Met een gerust hart wil ik een kop koffie kunnen halen bij mijn oma op leeftijd. Ik beschouw het vaccin als een stuk zelfbescherming, maar ook als bescherming voor mijn medemens. Als ik het minder snel kan overdragen, maak ik iemand anders minder snel ziek. Of erger. Laten we vooral ook dat niet vergeten. Dat het vaccin onveilig zou zijn, daar geloof ik niet in. Ik geloof niet dat medici miljarden mensen op deze aardkloot rotzooi in hun lijf laten spuiten of de dood in jagen.

Al moet ik wel zeggen dat ik sinds de prik wat problemen met mijn internetverbinding heb. Vast de 5G-chip die ook in de spuit zat. Ik mekker de laatste tijd ook wat vaker, maar dat komt vast omdat ik als schaap met de mainstream mee-mekker. Alle gekheid op een stokje: daar is natuurlijk niets van waar. Wel wil ik graag mijn vrienden uit Ballum, Buren en Nes waarschuwen. Als de prik gezet is in Hollum, zitten er nu wel Hollumer-genen in je DNA. Als je drie keer gromt aan de goede kant van de Hoge Dijk, komt de burgemeester van Hollum je hoogstpersoonlijk welkom heten. Het vleermuizendorp om oost kleurt straks vanzelf oranje.

Over Oranje gesproken: het EK Voetbal staat voor de deur. Als sportliefhebber ken ik normaliter het hele speelschema uit mijn hoofd, maar nu niet. Ik heb niet echt het idee dat het leeft, dat EK. Er zijn talloze marketingcampagnes op ingericht, maar om nu te zeggen dat ze je – zoals normaal – doodgooien met het voetbal: nee, voor mijn gevoel niet. Ook toen ik laatst in onze groepsapp (je weet wel, zo'n groepsapp die twee jaar lang stil is en dan een maand leeft tijdens een eindtoernooi voetbal) een poging deed wat sfeer in de club te brengen, bleef het akelig stil. Niet dat we vanwege corona samen mogen kijken, maar toch.

Als laatste dan maar een voorspelling. Nu iedereen er geen barst om lijkt te geven, zou het wel typisch zijn als 'we' Europees kampioen worden. Kunnen we eindelijk weer door de Amsterdamse grachten marcheren, mag dat straks niet (ook typisch Nederlands). In ieder geval: we halen straks die finale en spelen on-Nederlands resultaatvoetbal. Heel de wedstrijd de mindere en dan diep in blessuretijd een frommelgoal van Frenkie de Jong. Uiteraard tegen Duitsland en op z'n Duits. Moet je eens opletten hoe dat EK ineens leeft. Prik 'em erin, Frenkie!

Youri IJnsen 

Eb & Vloed: rustig vaarwater
Een nieuw zomers begin
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 30 mei 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.deamelander.nl/

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier