BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Robbenboot m.s. Ameland

De Robbenboot is een kindveilig en kindvriendelijk schip, waar service erg belangrijk is! U vindt de Robbenboot aan de veerbootsteiger. Onze boot is de eerste rondvaartboot aan uw rechterhand. De Robbenboot is speciaal voor het Wad ontworpen. Dit betekent dat het stabiele schip bij laag water in geulen kan varen, die u dichtbij de zeehonden en wadvogels brengen.

De boot heeft een topdek, met een grandioos uitzicht over zee en eiland. Er is ook een zonnedek met loungesets, waar altijd wel een plekje uit de wind te vinden is. Verder zijn er nog een bar en cafetaria. In de twee salons zit u aan tafels met daarin een kaart van het Wad, zodat u de reis precies kan volgen. En speciaal voor kinderen is er een speelhoek aan boord. Kortom een comfortabele boot die van alle gemakken is voorzien!

De historie van de robbenboot
Aan het roer van de Robbenboot staan Theo en Arjen Mosterman. Beiden geboren en getogen Amelanders. Zoon Arjen doorliep de School voor de Zeevisvaart in Den Helder en de Zeevaartschool in Delfzijl. Na twee jaar varen over de wereldzeeën werkt hij nu als wadschipper.

Theo Mosterman werkt vanaf zijn veertiende op het Wad. Op zijn drieëntwintigste bouwde hij in de werkplaats van zijn vader het snelle mahoniehouten zeilschip Tornado. Intussen haalde hij op de Zeevaartschool in Groningen zijn papieren. In de daarop volgende jaren werd het zeilschip verkocht en passeerden andere boten de revue. Totdat in 1990 de huidige Robbenboot van de helling liep. Aan boord kunt u de avontuurlijke herkomst en verbouw van dit schip bekijken, dat in 2004 is gerenoveerd.

Arjen heeft het schip inmiddels overgenomen en zet de traditie enthousiast voort

De Robbenboot m.s. Ameland ligt als 1e rondvaartboot aan de veerbootsteiger!


 Robbenboot m.s. Ameland 

Smitteweg 1-a, Ballum
Telefoon: 0519-720550
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier