BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Het Melkkannetje

Keramiekatelier 'Het Melkkannetje' is gevestigd in de voormalige directeurswoning naast de oude melkfabriek. U kunt in ons atelier ons eigen werk beijken of deelnemen aan diverse workshops en zelf een werkstuk maken.

Rakustoken

Ons eigen werk bestaat voornamenlijk uit werken gemaakt van klei. Wij passen het rakustoken toe. Rakustoken is een techniek die de voor ons zo herkenbare kreukjes in ons werk maakt.

Workshops

Naast het maken van ons eigen werk organiseren wij diverse workshops. Deze workshops kunnen indiviueel bezocht worden maar ook in groepsverband. Voor een actueel overzicht van de workshops verwijzen wij u naar onze website.

Liesbeth Dul

Liesbeth is leerkacht handvaardigheid en sinds 1995 keramiste. Door zelf te ontdekken en expirimenteren ziet zij iedere keer weer nieuwe mogelijkheden. Zij vindt het mooi om het vormen met klei over te brengen op andere mensen. Dooraam geeft zij workshops aan veel verschillende mensen. In de wintermaanden werkt zij voornamenlijk voor zichzelf. Zij houdt ervan om verschillende technieken af te wisselen.

Waddenpotten en schalen

De kleuren en vormen van het wad kunt u terug zien in de "Waddenpotten en schalen". De slenken en geulen, de mooie luchten boven de zee, de vrijheid, de rust. Soms werkt ze met felle kleuren, vrolijk en speels. Dit komt doordat ik 5 jaar op het eiland Sint Maarten heb gewoond.

Margreet Dul

Margreetheeft na een aantal jaren van ziekte vanaf haar 16de klei ontdekt en alles wat je ermee kan doen. Ze wordt er rustig van en kan er veel gevoel in kwijt. Haar eigen werk is een heel andere stijl als die van haar moeder. Als basis maakt zij meestal eerst een 'gewone' pot die zij vervolgens gaat vormen, met vaak vloeiende lijnen.

Natuur en emotie

De vormen ontstaan vanzelf en zij begint zonder te bedenken wat het moet worden. Ook vindt ze het leuk om tegenstellingen aan te brengen: grof en fijn, zoals de kleine stukjes die op de volgeltjes zijn aangebracht. Haar inspiratie haalt zij uit verschillende dingen: de natuur maar ook mensen, emoties, gebeurtenissen en seizoenen. De vormen die de wind achterlaat op het Noordzeestrand.

Keramiek-atelier "Het Melkkannetje", Fabrieksweg 20, Hollum. Telefoon: 0620198940


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier