• 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Atelier 31

Atelier 31 te Hollum is een smaakvolle tentoonstellingsruimte in het privéhuis van kunstschilder Tom Beyl en beeldhouwster Margreet Halma. Het hele jaar door is er een permanente expositie van het werk van Beyl en Halma. Liefhebbers van natuur en kunst dienen zeker een bezoek te brengen aan Atelier 31.

Margreet Halma en haar beelden

De beelden van Margreet Halma zijn een zoektocht naar verbeelding, verstilling, naar zeggingskracht. Op de wonderlijkste manieren kan voor haar inspiratie ontstaan. Geraakt door een woord, een zin uit een gedicht, de vondst van een steen, het geluid van een vogel, muziek, zwiepende bomen in een storm, in alles zit ontroering, ontstaat beweging, ontstaat verbeelding.

Als een gedicht

Dan, als een gedicht vormt zich het beeld. Moeizaam soms, ‘woord voor woord’. Wordt het stoer, sereen, afwachtend, verstild? Zoeken naar zegginskracht, naar communicatie, dat is het doel van Margreet. Als dat zichtbaar is, is het beeld, de sculpture, klaar. Haar eigen ontroering is de maat.

Tom Beijl

De schilderijen van Tom Beijl zetten de beschouwer aan tot een tocht door het eigen innerlijke landschap. De natuur vormt de drijvende kracht achter zijn werk, daarin zoekt hij rust en stilte.

Licht en ruimte

Veel schilderijen getuigen van licht en ruimte en hebben een directe relatie met het landschap wat zo specifiek is voor de waddeneilanden. In zijn werk zijn vormen en abstracties in fragiele balans. Door de soberheid van vorm en compositie activeert hij de verbeelding van de kijker. 

Gastvrijheid

Atelier 31 is geen galerie waar u kunstnijverheid en souvenirs aantreft, de kunst staat er centraal. Je komt er niet alleen om te kopen maar ook om te kijken, te genieten en je te laten inspireren. Het karakteristieke interieur, de prachtige achtergrondmuziek en de warme gastvrijheid van Tom en Margeet maken Atelier 31 tot een unieke ontmoetingsplaats.

Atelier 31, Westerlaan 31 Hollum. Tel. 0519-554787.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2023
Uitkomstdata 2023

Disclaimer

Contactformulier

© 2023 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all