BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Paardeneiland

Ameland is bij uitstek het paardeneiland. Er zijn verschillende men- en ruiterroutes uitgezet die verspreid liggen over het eiland. Afhankelijk van het jaargetijde zijn de routes permanent toegankelijk of alleen in de zomer.

Te paard kun je Ameland heel goed verkennen. Heerlijk galopperen over het strand met de wind door de haren. Of een stevige bosrit. Te paard is Ameland voor zowel beginners als gevorderden leuk. De ruiterpaden staan in het veld aangegeven met routepaaltjes. De over het eiland verspreid liggende paardenverhuurbedrijven, paardenstallingen en maneges hebben routekaartjes waar deze routes op vermeld staan.

Het is niet toegestaan om buiten de aangegeven ruiterpaden te rijden. Vaak moet je eerst een stuk van de openbare weg passeren voordat je aan je route kunt beginnen. De ruiter, op of naast het paard, wordt door de wet aangemerkt als bestuurder. Het is verstandig om de van toepassing zijnde verkeersregels te kennen.

Sommige ruiters onderschatten de reacties van de medemens die met een paard en ruiter worden geconfronteerd. Ruiters dienen zich hier van bewust te zijn. Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende ruiterroutes is er in samenspraak tussen gemeente en de men- en rijvereniging een aantal regels opgesteld. Vraag ernaar bij de paardenverhuurbedrijven.

Op het strand dienen de ruiters zich te realiseren dat zij niet de enige gebruikers zijn die willen genieten van de gezonde zeelucht.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier