BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Boswandeling met Staatsbos

Beleef Ameland tijdens een wandeling over het boswachterspad door het grootste binnenduingebied van de Waddeneilanden. Geniet van de variatie aan landschappen, het weidse uitzicht, de verschillende soorten heide en de Hereford runderen die in de zomer door de duinen lopen.

Nergens op de Waddeneilanden vind je zo’n groot aaneengesloten binnenduingebied, duinvalleien, bos en polderlandschap
Tijdens een boswandeling door Roosduinen wandel je door lage binnenduinen, natte duinvalleien, polderlandschap, heide, bos en over de Landweerdijk. Dit natuurgebied op Ameland is uniek voor de Waddeneilanden. Nergens vind je zo’n groot aaneengesloten binnenduingebied.

Geniet en blijf even stilstaan op de Ballumerstuifdijk. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over het glooiende landschap. De duinen zijn begroeid met dopheide, kraaiheide, moeraswolfsklauw en af en toe zweeft er een bruine kiekendief boven je hoofd. Ook vind je hier bergeenden en tapuiten. In het voorjaar kan je ze vinden rondom oude konijnholen. Ze gebruiken deze holen als broedplaats.

Kom in de zomer, dan zie je de Hereford runderen door het begrazingsgebied lopen. Even verderop ligt een zoetwaterplas. Geniet hier van de stilte en de kleurrijke libellen die boven het water zweven.”

Over deze route

De route start op de parkeerplaats aan de Verbindingsweg tussen Nes en Ballum. Volg vanaf hier de blauwe paaltjes om de route van 7 kilometer te lopen. Je kunt van deze route ook het gpx-bestand downloaden.

Informatie over het gebied is te vinden in het Natuurcentrum in Nes. Hier is een landschapszaal ingericht met alles wat je tegen kan komen op het eiland. De route gaat over onverharde paden en is niet geschikt voor mindervaliden. Tijdens de wandeling staan er voldoende bankjes om even uit te rusten. Honden mogen mee, mits aangelijnd.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier