BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Indoor avonturen golf Ameland

In Buren aan de Hoofdweg is de nieuwe streekwinkel, Groeten van Ameland, van Dennis, Maya en Wolter met veel succes al een aantal weken open. Zij hebben in het voorste gedeelte de streekwinkel, met koffie (to go), (meeneem)thee en heer-lijke Amelander belegde broodjes. Echter, in het achterste en grootste deel van de voormalige supermarkt hebben zij iets unieks en ongekend speciaals op het eiland gerealiseerd. Dennis, Maya en Wolter zijn er een aantal middagen samen voor op onderzoek uitgegaan op verschillende locaties door heel Nederland en ze hebben daarbij de nodige inspiratie opge-daan. Zo kregen ze een goed beeld wat ze niet mooi vonden en vooral van wat ze juist wel zagen zitten en wilden realise-ren, waarna ze het juiste bedrijf gezocht hebben voor de uitvoering van hun plannen.

Het achterste gedeelte van het pand, wat voorheen opgedeeld was in een groot winkelgedeelte, magazijnopslag en waar de kassa’s stonden, werd voor het nieuwe plan compleet leeggehaald. De bestaande muren van het maga-zijn en het kantoor werden ge-sloopt en alle ruimtes werden tot aan de achterwand doorgebroken. De passage van de Hoofdweg naar de parkeerplaats achter het pand verdween, de achterste pui met de schuifdeuren aan de parkeer-plaatskant ging eruit en daar kwam de nooduitgang. De door-gang van de slagerij naar de win-kel, daar waar eerst de slagerij-toonbank stond waarachter Den-nis en Wolter menig biefstukje hebben verkocht, was niet langer nodig. Die doorgang achter de grote toonbank met vitrine aan de linkerkant in de winkel, werd daarom dicht gemetseld. De dak-kapel in het plafond waar veel licht doorheen kwam werd afge-sloten, zodat er op geen enkele plek meer licht naar binnen kon komen in het achterste gedeelte van het pand. De zware vlees-toonbank werd weggesjouwd en verkocht. De grote achterste ruimte werd met hulp van vrien-den en familie verbouwd tot een open, donkere, afgesloten ruimte. Er werd wel een doorgang ge-maakt vanuit de streekwinkel naar de golfbaan met klapdeuren die uit de troefmarkt kwamen.

Maar wat zou er dan toch komen? Daar werd veel over gespeculeerd in het dorp en menig passerende dorpsgenoot probeerde in het voorbij gaan een glimp ervan op te vangen. Dennis, Maya en Wol-ter hebben de mooiste en enige Amelander indoor avonturen midgetgolfbaan op het eiland gebouwd. Daarbij is het niet zo-maar een gewone indoor avontu-ren golfbaan maar een baan met blacklight! Dat betekent dat er speciale UV-lampen hangen en de ruimte compleet beschilderd is met speciale verf die licht geeft bij die specifieke verlichting.

Het bedrijf wat Dennis, Maya en Wolter inschakelden om de golf-baan te bouwen heeft veel erva-ring in het bouwen van decors en een groot team enthousiaste ex-perts, die elk met hun eigen spe-cialisme het idee hebben uitge-werkt wat zij met hun midget-golfbaan voor ogen hadden. Aller-eerst werd de achterste ruimte zo optimaal mogelijk ingedeeld voor de 18 banen die de avonturen golfbaan telt. Met creatief pas en meet werk is het gelukt, de 18 banen passen er met gemak alle-maal in. In de tweede week van februari kwam de eerste ploeg werklui. Er werden lampmontu-ren aan het plafond gemonteerd en qua lichtplaatsing precies uit-gemeten, want op elk gedeelte van de golfbaan moet genoeg UV-licht vallen. Daarna werd elk hoekje en gaatje in de grote ruim-te van de golfbaan, de wanden, het plafond en alle palen com-pleet zwart gespoten.
Alles was toen echt pikzwart en donker vertelt Maya. De paarse UV-lampen werden in de montu-ren gezet en de schilder arri-veerde niet veel later met zijn speciale verf. Hij begon in een hoek aan de linkerkant en het was echt verbazingwekkend om te zien hoe de verf oplichtte onder de UV-lampen terwijl in het ge-wone licht weinig tot niets te zien was van de verf. Al snel ver-scheen er in het donker een com-plete onderwaterwereld op de wanden. Maya wilde er het liefste wel op een stoel bij zitten om te bekijken wat er allemaal ver-scheen vertelt ze. Elke keer als ze weer een dag of een half uurtje even niet had gekeken was het nog mooier geworden. Binnen vijf werkdagen waren alle wan-den met onderwatertaferelen gevuld. Mees, de oudste dochter van Dennis en Maya, heeft ook geholpen met het schilderen van zeesterren en gouden visjes die je voorbijzwemmen tijdens het golfen op baan 5.

Het bouwen van de 18 banen, de plaatsing van alle objecten en het stevig vastzetten nam wat meer tijd in beslag. Toen het opbouwen grotendeels klaar was, kwam de schilder terug en werden ook de objecten geschilderd. Als bijna laatste klus werd de vloer gestort, de banen met speciaal tapijt be-kleed en de holes (gaten) voor de lichtgevende balletjes in de ba-nen geboord. Ook de kenmerken-de metalen afslagplaatjes met oplichtende cijfers werden op de banen geschroefd zodat de volg-orde van de banen duidelijk is. De laatste klus was de vloer beschil-deren, waarvoor de schilder wel een paar dagen nodig had om de vloer prachtig te laten passen, overlopen en verbinden met de wanden, de banen en de objecten.

Alles was in grote lijnen klaar en toen restte er nog de zware taak om de baan te testen. Familie, hun eigen kinderen en vrienden mochten de baan uitproberen zodat eventuele kinderziektes er uitgehaald konden worden. Dat is inmiddels gelukt en alle laatste puntjes zijn op de i gezet, de in-door avonturen golfbaan Ameland is af, helemaal klaar en is inmid-dels door de corona-versoepelingen open voor pu-bliek. Zelfs de muziek en de edu-catieve weetjes die je hoort tij-dens het golfen zijn speciaal ge-maakt voor de indoor avonturen golfbaan.
De golfbaan is uniek en volledig in stijl met het eiland en de gans omringende zilte baren. Bij bin-nenkomst zie je als eerste de vuurtoren en daarna daal je ver-der af tot op de zeebodem, met vissen op de vloer en zeehonden die langs zwemmen. Je loopt door een scheepswrak en langs de gezonken containers van het schip de MSC Zoë. Kortom er ge-beurt van alles. Laat je verrassen in de uitdagende indoor avontu-ren golfbaan van Ameland.

Er zijn bijna geen woorden om de baan te omschrijven, zelf komen golfen is dan ook het enige advies. De ambiance past perfect bij het eiland en het is een ervaring die je gewoon zelf moet beleven met de hele familie. Als je er altijd al van hebt gedroomd op de bodem van de zee te lopen dan is dit je kans. Hoe je met een lichtgeven-de stick en een balletje op de zeebodem van de Noordzee en de Waddenzee rondloopt. Je onder-weg van alles tegenkomt wat er leeft en terecht is gekomen op de zeebodem en rondom het eiland. Ga samen met Douwe de duiker op golfavontuur en ontdek de on-derwaterwereld.

Mocht je willen komen golfen? Je kunt gewoon weer binnen stap-pen of reserveren via de site, www.indoor-avonturengolf-ameland.nl. Volg ook op facebook: Indoor Avonturengolf Ameland op instagram: avonturengolfameland en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Amelandfoto-midgetgolf-klein-17
Amelandfoto-midgetgolf-klein-16
Amelandfoto-midgetgolf-klein-7
Amelandfoto-midgetgolf-klein-1
Amelandfoto-midgetgolf-klein-4


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier