In het kloppend hart van Ballum, tegenover het terras van Nobel, ligt boetiek Beli Store. Een winkel met duurzame stylish beachlife producten, gerund door twee even zo stijlvolle, prachtige vrouwen;

Liselotte Koebrugge en Mariëlle Huizer. Je kunt er terecht voor kleding, accessoires, sieraden en verzorging. Voor de moderne en trendgevoelige vrouw. De winkel ademt het eilandgevoel en laat je het aangename eilandbriesje ervaren. ‘We houden van mooie, eerlijke producten. De herkomst is van belang, fairtrade, we moeten iets met een merk hebben. En het contact met de leveranciers is belangrijk, meestal zijn het kleine bedrijven.’ Liselotte en Mariëlle blijven bij hun keuze dicht bij zichzelf. Het resultaat is verrassend en onderscheidend!


Het concept van de winkel is simpel. Midden in een boerenschuur aan de Gerrit Kosterweg in Ballum is een pop-up store gecreëerd. Het plafond verraadt de locatie. Oude sparretjes sieren de top. Witte wanden begrenzen de boetiek. Onlangs werd de winkel in ruimte uitgebreid door de wanden te verplaatsen. Het aanbod werd groter. Zo vind je in de boetiek de kledinglijn van Bridget Maasland, een selfmade lady bij uitstek. Zij creëert een comfortlook voor vrouwen. Liselotte en Mariëlle dragen tijdens dit interview een prachtig vest van het bovengenoemd label.
De eigen unieke smaak van mode-ontwerpster Tessa Koops, geboren en getogen in Spakenburg, is ook tastbaar en vindbaar in de Beli Store in Ballum. Het kledingmerk Tessa Koops staat voor positiviteit en joy. Bovendien voor respect voor mens en dier. Haar kleding draagt de passie uit voor stof en print en vrouwelijkheid! Niet voor niets won zij de Robijn Fashion Award.

Liselotte en Mariëlle kennen elkaar al heel lang. Als collega’s, werkzaam in de farmaceutische industrie, kwamen ze dertien jaar geleden terecht op Ameland. Een vriendje was piloot en zou vliegen op airport Ballum. Opmerkelijk detail, ze overnachtten toen in dezelfde schuur waar nu de Beli Store gesitueerd is. Het werd voor Liselotte en Mariëlle liefde op het eerste gezicht. Het prachtige Waddeneiland Ameland. De beide dames uit Amsterdam konden niet anders dan regelmatig naar het eiland terugkeren. Op één van die eerste bezoekjes ontmoette Liselotte haar partner, de Amelander Barend Nobel.

Liselotte en Mariëlle bleven aanvankelijk collega’s, werkzaam in de farmaceutische industrie. Voor Liselotte werd het op den duur steeds moeilijker om werk en wonen op het eiland te combineren. Op het eiland werkten Mariëlle en Liselotte in de tussentijd als weddingplanner, deden visagie, hadden een ballonnenservice voor feesten en partijen, hielden workshops en runden op verzoek van Barend in de receptie van hotel Nobel twee vitrines met sieraden. Dat laatste gaf zoveel voldoening. ‘We wilden meer doen. Een droom laten uitkomen.’

Juli vorig jaar openden ze hun Beli Store in Ballum. ‘We zijn niet gericht op toerisme. Wij willen persoonlijk advies geven. We geven stylingtips. We hebben veel Ballumer klanten en ook vaste gasten die terug komen.
In de winkel zijn sieraden te koop van Marissa Eykenloof uit Cura-çao. Beeldschone sieraden die in Nederland alleen te koop zijn in de Beli Store op Ameland. Daarnaast zijn er de echte eerlijke handgemaakte sieraden, tassen, sjaals en lederen accessoires van Pimps & Pearls. Van echt Neder-lands leer. En de handgemaakte sieraden van A Beautiful Story, volgens de fairtrade principes gemaakt met passie en vakman-schap. In Nepal zijn de edelsmeden mannen, vertelt Mariëlle. ‘De sieraden zijn gemaakt van natuurlijke materialen en staan voor symbolen van geluk.’

‘We struinen het internet af en gaan naar de Modefabriek om samen inkopen te doen. Dat is zo leuk om te doen. We moeten er allebei een goed gevoel bij hebben. Bij het uitpakken in de winkel staan we te juichen’, vertelt een enthousiaste Liselotte. Zelfs een make-up lijn ontbreekt niet in de Beli Store. Ontworpen door een visagist uit Londen. Een toegankelijke lijn voor de vrouw met uitstraling.

Sfeervol en zonder roetvorming zijn de sojakaarsen van My Flame. Ze hebben een hogere en betere geurverspreiding door hun lagere brandpunt. De geuren zijn gemaakt van essentiële oliën waardoor het volledig natuurlijk is. Het aanbod in de Beli Store blijft je verrassen. Trendy zonnebrillen en horloges gemaakt van hout uit Italië. Voor elk product dat je hiervan koopt wordt een nieuwe boom geplant.

Voortdurend zijn Mariëlle en Liselotte op zoek naar de dringende vraag: wat willen we in de winkel nog graag hebben. Tassen uit Indonesië van een Nederlandse starter. Schoenen die het eilandgevoel uitstralen. Beli Store laat je het eiland beleven. Je goed voelen, daar gaat het om!

Beli Store
Gerrit Kosterweg 11
9162 EN Ballum Ameland
Telefoon: 06-55696674
info@2yourday.nl

Naast de openingstijden is het mogelijk om op afspraak de winkel te openen.


Liselotte en Mariëlle verwelkomen u heel graag in hun Beli Store.

1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all