">

JD Oud Woning en Projectinrichting is een vriendelijk en servicegericht bedrijf voor de totaalinrichting van uw woning, hotelkamer, winkelinrichting en caravan.

4 december 2014 openden Jan Dirk Oud en Lissy Ruzius de deuren van hun prachtige winkel en daarmee hun bedrijf aan de Hoge Eggenweg 1 te Nes op Ameland. Het adres voor advies, vakmanschap, kwaliteit en service. Ze zijn gespecialiseerd in harde en zachte vloerbedekking, marmoleum, pvc, vinyl, laminaat en houten vloeren, raamdecoratie, gordijnstoffen, hordeuren en zonwering in elke prijsklasse en naar de laatste trends. Ook zijn ze gespecialiseerd in wandbekleding en waterdichte vloeren voor douche en wc. U bent er welkom voor goed advies en direct persoonlijk contact om zo een juiste keuze te maken, passend bij uw wensen.

Op Ameland kennen we dit bedrijf al heel lang. Het is de plek waar Leegstra zijn bedrijf begon. Na het overlijden van Leegstra nam Willem Wagenmakers de winkel en het bedrijf over. Na twee werkjaren werd het bedrijf verkocht aan BronSnijder. Op 1 december 2014 werden Jan Dirk Oud en Lissy Ruzius de nieuwe eigenaren van dit bijzondere bedrijf. Dit gebeurde op een wel heel speciale manier.

De Amelander Jan Dirk Oud heeft zijn grote werkervaring en kennis opgebouwd bij Projectinrichting en Vloerenbedrijf Birza in Groningen. Een groot, gerenommeerd familiebedrijf. Met uitsluitend vakspecialisten in dienst. Willem Wagenmakers keerde na twee jaar Ameland weer terug naar Groningen. Hij ging onder andere aan de slag bij Birza, het bedrijf waar ook Jan Dirk werkte. Ze kennen elkaar nog van vroeger. Het werk op Ameland komt zo ter sprake. Jan Dirk start vanaf 2011 zijn eigen bedrijf op en brengt het grootste deel van zijn vrije tijd op Ameland door. Hij kent veel eilandondernemers. Het aanbod om op het eiland te werken is groot. Nog groter is de verbazing als BronSnijder Jan Dirk belt met de vraag: ‘Wil je het bedrijf kopen?’ Lissy en Jan Dirk hebben op dat moment een prachtige woon- en werkplek in Groningen. Met veel ruimte, paarden en een prachtige Dobermann, genaamd Oxi.

Ze doen een bod en nemen de stap om te gaan wonen en werken op Ameland. ‘We hebben alles goed overwogen’, vertelt Jan Dirk. ‘Wij hanteren onze eigen visie op het bedrijf. We willen meedenken met de mensen, ze goed advies geven en de prijs/kwaliteit verhouding moet goed zijn.’ Lissy voegt daar aan toe: ‘Voor elk budget proberen wij te leveren.’ Zij weet alles over woninginrichting. Haar opleiding ‘mode/handel’ komt goed van pas. In Groningen runde ze een meubelwinkel.

De winkel aan de Hoge Eggenweg in Nes op Ameland richt zich voornamelijk op het slaapgedeelte. Bedden, boxsprings, metalen bedden, slaapbanken en seniorbedden zijn verkrijgbaar en matrassen in elke prijsklasse en leverbaar op elke gewenste maat, tot op de centimeter. Natuurlijk diverse dekbedovertrekken, hoeslakens en andere bedaccessoires. Nieuw is badtextiel, handdoeken, strandlakens, setjes keukendoeken en theedoeken. Maar ook zonwering voor binnen en buiten. Zo levert JD Oud Wonen rolgordijnen op maat tegen scherpe prijzen in verschillende kleuren. Prachtige vintage karpetten en Tiffany lampen zijn in de winkel te zien. En niet te vergeten de specialisatie van harde en zachte vloerbedekking. Ook bestaande houten vloeren kunnen na behandeling weer als nieuw gemaakt worden.

Nu een paar maanden na de opening zijn Lissy en Jan Dirk tevreden met de resultaten. ‘Het begin was best even wennen. Natuurlijk kende ik het eiland. Als vijfjarig meisje zette ik mijn stapjes op Ameland. We hadden in het begin eenvoudig niet de rust. Er kwam veel op ons af. Nu is dat veel beter, naast het vele werken genieten we van het eiland samen met een nieuwe tweede Dobermann erbij, genaamd Jacey’, vertelt Lissy.

Naast tevreden klanten, goede relaties en de waardering van klanten en Amelanders hebben Lissy en Jan Dirk nog veel plannen voor de toekomst. De winkel aan de Hoge Eggenweg is geopend op woensdagmiddag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de andere dagen werkt Lissy ook bij Robert Oud keukens en installatiebedrijf. Hierdoor zijn ze de rest van de week dicht en kan men op deze dagen op afspraak terecht.

Ameland heeft weer een prachtig bedrijf met gedreven ondernemers mogen verwelkomen. Een plek waar je terecht kunt voor advies en kennis van zaken. Een vertrouwde plek. ‘Mijn moeder heeft voor Leegstra gewerkt’, vertelt Jan Dirk.
U bent van harte welkom in de winkel.

JD Oud Wonen
Hoge Eggenweg 1
Nes Ameland
Telefoon: 0519-542 426 of 06-21 21 88 37
jandirkoud@gmail.com

7bg-logo1-1.gif1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all