Na Boomhiemke en Frouke Hiem hebben nu ook de bewoners van Recreatiepark Ambousen korte tijd geleden een aankondiging ontvangen dat het park wordt geherstructureerd.

Amelanders praten allemaal graag over het weer en de laatste nieuwtjes. Maar er één ding waar ze niet enthousiast over praten. De Boot. Het heeft de eilandgemoederen vaker bezig gehouden.

Eindelijk heb ik kort geleden de tijd gehad, om met heel veel plezier het kerstgeschenk "Onder het torenlicht" te lezen. Super verhaal volgens mij.

Ik heb het daadwerkelijk wel eens opgeschreven in het zand. Nadat ik het met mijn grote teen in het zand schreef, kwam afgelopen jaar op een zon-nige nazomeravond de branding rustig richting het zand rollen.

De afgelopen weken hebben wij ontzettend veel leuke reacties ontvangen op het jubileumnummer. Onbekenden die ons spontaan aanspraken op straat of mailtjes die we hebben ontvangen met alleen maar complimenten.

Op mijn vele wandeltochten langs strand, door bossen en duinen erger ik mij vaak ‘groen en geel’ aan de afvalproductie van de ‘gasten’ die op Ameland verblijven.

Tijdens de voorbereiding van het jubileumnummer word je nadrukkelijk geconfronteerd met het digitale gemak van deze tijd. Je bladert door de oude jaargangen en wat dan direct opvalt is de moeite die in het verleden is gedaan om alles er een beetje netjes uit te laten zien.

De Amelander viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan zijn tien bekende Amelanders uitgenodigd een column te schrijven. In deze uitgave de bijdrage van Sip de Jong van Hotel de Jong in Nes, ondernemer en oud-raadslid.

2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg7bg-logo1-1.gif4kontour-vastgoed-banner.png6vpva.png5sparmanje.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all