Gelukkig voor degene die van Ballum naar Nes fietsen is het aan”blik” van tijdelijke aard, andersom is het volslagen anders. Naast het grote risico de wind tegen te hebben moet je kilometers aankijken tegen het koeienhotel. Met het zweet op het voorhoofd heb je net de teleurstelling achter je gelaten van de aankomst op z’n idyllisch Waddeneiland, bedrijfshallen!!!.

Misschien moeten we vanaf de rotonde bij de boot voortaan de bewegwijzering richting Hollum naar rechts laten wijzen... Of via de huizen die vrijwel gerealiseerd zijn bij de “Parel van Nes”. Daar is lang over gesproken, maar wel met een fraai resultaat.

Al jaren worden er plannen gemaakt voor het maskeren van de bedrijfshallen aan de Achterdijken, een wal met bomen, een tweede weg etc.

De bomen zouden in de afgelopen jaren al wat aan het aan”blik” gedaan kunnen hebben. Ik begrijp de ondernemers ter plaatse echter ook, zij willen gezien worden.

Het blijkt dus telkens weer dat het moeilijk is een voorstelling te maken als het plan op papier word voorgesteld, de inschatting hoe het na realisatie in de omgeving uitpakt misschien nog wel meer dan moeilijk.

Ik zou er dan ook voor willen pleiten een welstandscommissie te vormen van mensen die op Ameland wonen/werken, die beter op de hoogte zijn van de plaatselijke situatie op het eiland.

De veelal genoemde slogan “dat moeten we in de toekomst niet meer zo doen” behoort dan mogelijk tot het verleden.

Rob Koudijs, oktober 2013.

2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png3Huize-Miedema.png6vpva.png5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all