Het zal in 1983 zijn geweest dat wij voor het eerst met onze kinderen van 4 en 6 jaar een vakantie op Ameland doorbrachten. Via een advertentie in een landelijk dagblad belandden wij een ‘tussenweekje’ in de caravan van de familie Toppen op camping Roosdûnen in Ballum.

De kinderen vonden het geweldig en wij, mede daardoor, natuurlijk ook. In het kringgesprak de eerste schooldag na de zomervakantie vroeg de juffrouw in de klas van mijn zoon wie er naar het buitenland was geweest.

Fier stak mijn zoontje zijn vinger op en op de vraag waar hij dan geweest was vertelde hij trots dat hij met de boot helemaal naar Ameland was geweest. 

We hebben er daarna vele vakanties met de kinderen doorgebracht . Als de volgende zomervakantie weer eens ter sprake kwam wilden ze maar naar één plek: Camping Roosdûnen op Ameland. Bij de ingang werden ze dan al opgewacht door hun vakantievriendjes en 2 of 3 weken later kregen we ze met de grootste moeite en met veel tranen weer mee.

Nu, 30 jaar later, zijn wij nog steeds verknocht aan Ameland. We hebben er inmiddels een eigen ‘stekkie’ op het mooie Recreatiepark Ambousen. We komen er door het jaar heen regelmatig en hebben nog niet de behoefte een andere vakantiebestemming te zoeken. Sterker nog, nu ik ben uitgewerkt hopen we daar vanaf volgend jaar nog vaker en langer te kunnen vertoeven.

Het is en blijft voor ons een betoverend mooi eiland met gezellige mensen, een prachtige natuur en veel rust.

4kontour-vastgoed-banner.png3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif6vpva.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all