In februari is de St. Clemens kerk afgebrand. Bij de parochianen dreunt dit drama nog steeds na. Het hele eiland leefde mee. Voor iedereen is het een drama dat zo’n schitterend monumentaal gebouw verloren is gegaan. Nog steeds wordt er door toeristen gevraagd waar de kerk stond en of ze wordt herbouwd.

De afgelopen maanden zijn er allerlei plannen bedacht om geld in te zamelen en om te helpen de kerk weer te herbouwen. Iedereen die kon geven gaf. Amelanders en gasten, arm of rijk; de kerk moet worden herbouwd.

We zijn nu ongeveer negen maanden verder en weten niet hoe ver de plannen zijn en hoeveel geld er nog moet worden opgehaald. Tenslotte wij allen moeten ervoor zorgen dat de St. Clemenskerk wordt herbouwd.

Heren en Dames kerkbestuur en parochianen zou het niet een idee zijn om ons één maal per maand via De Amelander op de hoogte te houden hoever de herbouw is. Een korte update en een eenvoudige geld-thermometer is voldoende. 

Wij kunnen dan blijvend een (geldelijk) steentje bijdragen om onze St. Clemens uit de as te doen herrijzen.

Jits Hannema, november 2013

7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg3Huize-Miedema.png6vpva.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all