Heerlijk buiten zitten en genieten van het zonnetje en dat al zo vroeg in het jaar is een cadeautje. Al mijmerend over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen valt op dat de dames en heren van de verschillende partijen goed hun best doen om stemmen te trekken met kleurige folders met wervende tekst.

Wie altijd de gemeenteraadsvergaderingen volgt via de LOA weet dat er veel gesproken wordt maar dat er weinig beslissingen genomen worden. Procedures zijn belangrijker dan oplossingen. Weer een commissie, weer een vergadering achter gesloten deuren, weer overleg enz. enz. 

Neem nu het zonnepanelen park op het vliegveld. In 2013 is de subsidie verleend en dan denk je als particulier daar moet ik bijzijn en horen of ik ook mag huren of kopen om mijn energie zelf op te wekken. De zonnepanelen op de huizen vind ik lelijk en dit is een ideale oplossing. Onze politici praten veel en ondertekenen convenant na convenant maar waar ze definitief komen weten we nog steeds niet. Heren en dames neem een besluit en bouw liever vandaag nog dan morgen.

Alle verkiezingsfolders gelezen en op wie moet ik nu stemmen? Op Albert Huiseling van de COA? Eerst wij en dan de ander? Nee de wereld is groter dan Ameland alleen.

Hoe zou het gaan met Ameland 82 en Algemeen Belang Ameland als Bakema en Ynsen er mee ophouden? Zou de partij dan nog lang bestaan? Over opvolging heb ik nog niets gelezen.

Dan de 3 landelijke partijen: CDA, PvdA en VVD.

Van het CDA, die in de oppositie zit, horen we te weinig. PvdA en VVD nemen vaak beslissingen die we vreemd vinden. Je moet elke dag maar afwachten of ze je geld geven of dat ze geld van je moet hebben.

Het moto lijkt wel: ieder voor zich en God voor ons allen.

Gelukkig kunnen we nog even nadenken voor we mogen stemmen

Jits Hannema; maart 2014.

3Huize-Miedema.png4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg5sparmanje.jpg6vpva.png7bg-logo1-1.gif

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all