Langs deze weg wil ik u mijn probleem kenbaar maken, eerlijk?... Ik heb wel 2 grijze en 4 groene containers. Door die groene containers daar zal niet zo'n probleem ontstaan, die leveren geld op! O ja, ik heb ook 2 papiercontainers, om maar diredt helemaal uit de kast te komen.

Deze containers leveren ook nog steeds geld op! Maar nu, ik heb maar 3 stickers met foute datum, op welke containers zal ik ze nu plakken?

Moet ik mijn overige containers aanbieden als chemisch afval of moet ik ze stiekem in het bos neerzetten? O nee, nu breng ik u misschien op verkeerde gedachte, GEEN AFVAL in de NATUUR NATUURlijk!

Even onder ons, de gemeente Ameland wil inzicht hebben over de hoeveelheid afval die wij per adres/gezin produceren (terwijl alles al wordt gewogen in de huidige situatie, op het rommelduun) wat natuurlijk als gevolg heeft dat u straks op gewicht gaat worden aangeslagen. Om dat weer inzichtelijk te maken heeft onze gemeente een nieuwe vuilniswagen aangeschaft met weegarm (maar dat werkt niet naar behoren met onze huidige containers) Er is voor maar liefst (naar horen zeggen) voor € 350,000,00 aan nieuwe containers met kraag (witte kraag?) aangekocht.

Ik ga u nu een raadsel voorleggen: wie gaat dat en het gewicht hiervan betalen? ... DE CHIP?

Rob Koudijs, mei 2014.

7bg-logo1-1.gif2amelanderhistorie.jpg6vpva.png5sparmanje.jpg3Huize-Miedema.png4kontour-vastgoed-banner.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all