BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Piekervaring

Jaargang: 1997
Uitgave: December - Januari - Februari
Naam auteur: Onbekend
Column: Natzand

Het waddengebied staat garant voor vele piekervaringen. Het begrip was me in deze lettersamenstelling onbekend, piekervaring. Dat het waddengebied bijzonder is en dat er veel te beleven valt, dat wisten we al.

Nu blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, een onderzoek naar de emotionele beleving van het waddengebied, dat we hier veelvuldig een piekervaring kunnen beleven. Een ervaring die ons even versteld doet staan, een ervaring waar we even van schrikken, zo bijzonder. Ik heb erover gelezen in het Waddenbulletin. Nog immer lid van die vermaledijde club en van plan om dat te blijven ook. Meteen ging ik na wat mijn laatste piekervaring op het wad betrof.

Vanuit mijn kantoortje in het asielzoekersopvangcentrum De Hoop heb ik uitzicht op de kerktoren. Met de regelmaat van de torenklok laat dat uitzicht zich nog horen ook. Een prachtig uitzicht, vooral op 11 november toen Gods huis zich tegen een achtergrond van een blauwe lucht met door de laagstaande herfstzon oranje omrande schapenwolken liet zien. Piek, dacht ik. Een tweede piek ervoer ik toen ik hoorde en las over de buitelingen van de Vlielanders. Onze buureilanders worstelden met hun vluchtelingenvraagstuk. Zij worstelden en kwamen boven. De derde piekervaring, het wad heeft er inderdaad nogal wat in petto, kwam tot mij toen wij van AVO De Hoop een asielzoekers-gezin hun toekomstige verblijf lieten zien. "Is dat allemaal voor ons?", vroegen ze in het Engels met Russisch accent en tranen in de ogen. Ja, dat is voorlopig allemaal voor jullie. Welkom op Ameland, asielzoekers. Wàt een piekervaringen!

JF


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier