BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

25 jaar Dirk Kooiker bij Klein Vaarwater

Jaargang: 1997
Uitgave: December - Januari - Februari
Naam auteur: Onbekend

Op vrijdag 28 november jl. werd er een receptie gegeven ter ere van de heer Dirk Kooiker, directeur van Coöp. Recreatieoord Klein Vaarwater in Buren. De heer Kooiker was nl. 25 jaar in dienst als directeur van het recreatieoord. Onder de genodigden bevonden zich o.a. zakenrelaties, leden van de coöperatie en (oud)-personeel.

Ook de vaste gasten waren uitgenodigd en verscheidene hebben de reis naar Ameland speciaal voor deze receptie ondernomen.

Tijdens de toespraken werd geschetst hoe het bedrijf gegroeid is van een kleine camping naar een modern recreatieoord met talrijke voorzieningen in alle prijsklassen. De recente oplevering van 6 hypermoderne landhuizen voor 8 personen met zwembad, sauna, zonnebank, whirlpool enz., bewijzen dat Klein Vaarwater een bedrijf is dat steeds de vinger aan de pols houdt wat nieuwe trends betreft. Dit is voor een groot gedeelte toe te schrijven aan de inzet en het constant vernieuwende denken van de directeur.

In de toespraak van de burgemeester, de heer Cazemier, werd de wisselwerking tussen bedrijven en de Gemeente genoemd, die volgens de heer Cazemier opmerkelijk was. De heer Kooiker, zo zei hij, had hierin een noemenswaardig aandeel omdat hij goed op de hoogte was van de trends in de toeristische wereld, maar ook van wat de gast verlangt. De directeur zelf noemde in zijn speech de spanning, die hij toch wel gevoeld had voor deze dag. Hem was namelijk zo weinig mogelijk medegedeeld over de invulling van de dag.

Als jubilerend directeur, die gewend is altijd en overal een vinger in de pap te houden, viel hem dit nogal zwaar. Voor de vrolijke noot zorgden Linda Brouwer en Richard de Jong, als afgezanten van het personeel, die in een toespraak een persiflage op hem maakten, waarbij Richard, verkleed als dubbelganger van Kooiker, hem haarfijn neerzette.

Ook de mensen, die ooit het recreatiewerk op Klein Vaarwater op poten hebben gezet hadden een vrolijk aandeel door een lied van het Smartlappen festival van jaren geleden opnieuw ten gehore te brengen. Voor de heer Kooiker was het een verrassende, onvergetelijke dag, waarin hij letterlijk en figuurlijk flink in de bloemetjes is gezet.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier