BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Opnieuw Blauwe Vlag voor strand van Ameland

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International heeft het strand van Ameland voor de 31e keer bekroond met de Blauwe Vlag. Wethouder Joop Lodewijks van de gemeente Ameland ontving het keurmerk vandaag tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie bij de jachthaven in Uitgeest voor de badstranden van Hollum, Nes en Buren.

“We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Joop Lodewijks. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze stranden. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, bereikbaarheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. Mede dankzij de vele vrijwilligers wordt het strand erg goed schoon gehouden”.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden van Ameland nog aan de vereisten voldoet.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier