BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Tweede fase herinrichting Kazemattenmuseum

Na afronding van de eerste fase van een ingrijpende herinrichting kan het Kazemattenmuseum door met de tweede en definitieve fase van de herinrichting. 

Toezeggingen voor bijdragen zijn inmiddels binnen van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds), het Mienskipsfonds van de Provincie Fryslân, de Stichting Friesland 1940 – 1945, de Stichting Sneek 1940 – 1945, Rijkswaterstaat en Atlantikwall Friesland.

Met een toezegging van € 150.000,= levert het vfonds de grootste bijdrage. Uit eigen middelen draagt het Kazemattenmuseum vervolgens ruim € 40.000,= bij.

In de tweede fase worden de volgende werkzaamheden gerealiseerd:

- herinrichting Monumentenplein (gerealiseerd),
- herinrichting kazemat V (mitrailleurkazemat) – thema verzet in de regio en verhaal neergestorte Lockheed Hudson,
- restauratie en herinrichting Duits wachtlokaal – thema Atlantikwall (gereed 9 juni 2018),
- herinrichting kazemat VI (kanonkazemat) – thema’s bevrijding en luchtoorlog rond het IJsselmeer + wapenkamer en dépot,
- herinrichting kazemat VII (zoeklichtkazemat) – thema’s Koude Oorlog en geschiedenis Kazemattenmuseum en herinstallatie zoeklichtfunctie.

De herinrichting gaat tevens gepaard met een nieuwe website en huisstijl. Naar verwachting zal daarmee de totale herinrichting medio voorjaar 2019 klaar zijn.
Daarmee is het Kazemattenmuseum klaar voor de toekomst waarin, mede onder invloed van extra bezoekersstromen dankzij het Afsluitdijk Waddencentre en de toekomstige vismigratierivier, de nog steeds toenemende belangstelling voor het verhaal van WO 2 en de slag om Kornwerderzand opgevangen kan worden.

Voor de verdere toekomst verwacht het Kazemattenmuseum, vermits de infrastructuur een betere bereikbaarheid garandeert, uitgebreidere openingstijden, openstelling van meer kazematten en professionalisering van de nu nog 100% vrijwilligersorganisatie.

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier