BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

KNRM zoekt 80 nieuwe lifeguards

Iedere zomer zet de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) lifeguards in voor toezicht op de stranden van de Waddeneilanden. Zij zorgen voor bewaakte zwemgebieden, waarschuwen voor gevaarlijke situaties en helpen mensen als dat nodig is. De KNRM Lifeguards kwamen in de zomer van 2017 in totaal 942 keer in actie waarvan 16 keer voor reddingen van zwemmers en watersporters.

Voor de werving van 80 nieuwe geschikte lifeguards zijn twee selectiedagen georganiseerd. Op zondag 11 maart in het Sloterparkbad in Amsterdam en op zaterdag 24 maart in Groningen. Tijdens deze dag worden de sollicitanten op de proef gesteld met een zwemtest, een korte hardloop test, een samenwerkingsopdracht en een motivatiegesprek. Daaruit moet blijken welke dames en heren geschikt zijn voor een verantwoordelijke functie als KNRM Lifeguard deze zomer op de Friese Waddeneilanden.

KNRM Lifeguards zijn actief in de vakantieperiode van eind juni tot en met half september 2018 op de stranden op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. In totaal zijn 80 lifeguards nodig om de elf strandposten te bemannen. Wie op zoek is naar een nieuwe vakantiebaan kan zich nu inschrijven via https://www.knrm.nl/lifeguards

Het betreft vakantiewerk voor een periode van tenminste 4 aaneengesloten weken. Affiniteit met de zee en bekendheid met de stroming zijn een pré. Iedereen die 400 meter binnen 8 minuten kan zwemmen, is van harte welkom om deel te nemen. Ook is er een hardlooptest waarbij de sollicitant een korte afstand moet afleggen. In een samenwerkingsoefening worden de sportieve instelling, houding, communicatie- en observatievaardigheden en stressbestendigheid van de sollicitanten getest.

Degenen die geselecteerd worden, gaan in mei of juni 2018 naar een opleidingsweek op Vlieland. Hier worden de toekomstige lifeguards klaargestoomd voor het reddingwerk. Aan het eind van die week zijn de sollicitanten opgeleid tot gecertificeerd Beach Lifeguard. Tijdens het zomerseizoen volgen opleidingen in EHBO, terreinrijden en varen op een reddingwaterscooter.

De KNRM Lifeguards houden tijdens hun werk toezicht aan de waterlijn in een met vlaggen gemarkeerd zwemgebied. Daarbuiten is geen continu toezicht, maar kunnen lifeguards wel optreden als dat nodig is. Ze beschikken daarvoor over voer- en vaartuigen, kleine reddingmiddelen, AED en EHBO-materiaal. Wanneer het nodig is wordt assistentie gevraagd van de reddingboten van de KNRM.

De KNRM Lifeguards kwamen in de zomer van 2017 in totaal 942 in actie waarvan 824 keer voor kleine EHBO-hulpverleningen zoals schaafwondjes of kwallenbeten, 33 keer voor ongevallen waar een ambulance, arts of traumahelikopter aan te pas moest komen. Daarnaast zijn 16 reddingen verricht voor zwemmers en watersporters en zijn 16 vermiste kinderen of volwassenen herenigd met familie.

De selectiedagen vinden plaats op:
Zondag 11 maart 2018 in het Sloterparkbad te Amsterdam. Adres: Sloterparkbad, President Allendelaan 3, 1064 GW, Amsterdam.
Zaterdag 24 maart in het zwembad van het Willem Alexander Sportcomplex. Adres: Zernikeplein 17, 9747 AS Groningen.

Kijk voor meer informatie op: www.knrm.nl/lifeguards


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier