BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Samenwerking groot succes

Het Hulpmiddelencentrum en Kijlstra Ambulancegroep Fryslân hebben op Ameland een bijzondere samenwerking gevonden: de inwoners van Ameland en vakantiegangers voorzien van de juiste zorghulpmiddelen. Kijlstra Ambulancegroep Fryslân bezorgt de grotere hulpmiddelen van het Hulpmiddelencentrum (zoals tilliften en hoog-laag bedden) naast hun reguliere werk op het eiland.

Sinds kort hebben ze hiervoor ook een nieuwe aanhanger gekregen. Zo zetten het Hulpmiddelencentrum en Kijlstra Ambulancegroep Fryslân zich samen in voor de beste zorg op Ameland. 

Deze samenwerking, welke in 2016 als pilot startte, loopt al vanaf het begin op rolletjes. John Schuurman, teamleider van Kijlstra Ambulancegroep Fryslân op Ameland vertelt: “Het voordeel van deze unieke samenwerking is dat er hoog gekwalificeerde medewerkers bij klanten over de vloer komen die oog en ervaring hebben met zorg. Daarnaast is het ook een stuk (kosten)efficiënter. De in te zetten ambulancemedewerkers zijn toch al aanwezig op het eiland om hun reguliere werk te doen. De hulpmiddelen worden tussendoor bezorgd. Op deze manier wordt er zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met gemeenschapsgeld. Wij zijn net als het Hulpmiddelencentrum erg tevreden over deze samenwerking “

Voor de bezorging van de hulpmiddelen wordt gebruik gemaakt van een speciale aanhanger met de boodschap: het Hulpmiddelencentrum en Kijlstra Ambulancegroep Fryslân gaan samen voor de beste zorg op Ameland.

Ook vakantiegangers kunnen onbezorgd genieten van hun vakantie. Alle basishulpmiddelen, zoals een toiletstoel, rolstoel of douchestoel, zijn standaard op Ameland aanwezig. Bij een positieve indicatie worden de grote hulpmiddelen kosteloos op het juiste vakantieadres bezorgd. Zo kan men de vakantie meteen heerlijk ontspannen beginnen.

Grote hulpmiddelen kunnen aangevraagd worden bij het Hulpmiddelencentrum via telefoonnummer 0511 – 460 640. Voor de kleinere hulpmiddelen kan men terecht bij Zorgcentrum De Stelp, te bereiken via telefoonnummer 0519 – 55 41 41. Naast de openingstijden op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur, kan er buiten deze openingstijden ook een passende afspraak worden gemaakt.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier