BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

14e Ameland Adventurerun groot succes

De 33-jarige Dennis Licht uit Apeldoorn heeft de halve marathon van de Adventurerun op Ameland gewonnen. Hij kwam in een tijd van 1.06.55 over de finish. Op het nieuwe en zwaardere parcours, kwam hij tot de snelste tijd die ooit op de Adventure Run is gelopen. Op de tweede plaats finishte Michiel de Ruiter uit Schoorl op 33 seconden gevolgd door Patrick Stitzinger uit Eijsden.

De strijd om de winst was na 6 kilometer al bijna beslist. Dennis kwam met een ruime voorsprong van het strand en wist deze voorsprong alleen maar uit te bouwen. Op de meet bedroeg de voorsprong maar liefst 4 minuten.
De nummer twee van vorig jaar, Erik Negerman, finishte op minder dan 10 seconden van de nummer 3. De winnaar van vorig jaar, Ruben Scheurwater, meldde zich met een blessure af. 

Bij de dames finishte Jessica Oosterloo als eerste. Ze is na een periode van rust weer helemaal op de weg terug en liep een tijd van 1.18.50. De tweede plaats werd opgeëist door de uit Driebergen afkomstige Saskia de Vries – van Vugt. Ze kwam op 1.20 van Jessica binnen. De op het laatste moment nog ingeschreven Saffira Kiewiet uit Eelde werd met een tijd van 1.25.25 keurig derde. 

Met ruim 4000 deelnemers (4400 inschrijvingen) op Ameland was de Adventurerun weer een groot succes. Het weer kende overwegend zonnige perioden afgewisseld door een aantal pittige buien. Het nieuwe parcours werd door de vele deelnemers als positief ervaren. In 14 jaar is de run over verschillende afstanden uitgegroeid tot een aansprekend hardloopevenement voor jong en oud, wedstrijdatleet en recreatieve loper.

De 15e Adventure Run wordt gehouden op 15 december 2018.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier