BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Bouw sociale huurwoningen van start

Wethouder Theo Faber en Bart Borger van Bouwbedrijf Kolthof hebben op 18 augustus het startsein gegeven voor de bouw van zeventien huurhuizen. De eerste twaalf hiervan komen aan de Blieneweg, Tussen Dijken en Badweg in Hollum. In alle vier Amelander dorpen worden in totaal ruim veertig nieuwe huurwoningen gerealiseerd. De gemeente Ameland ontwikkelt de komende jaren tien locaties voor de bouw van meer dan honderd woningen.

Bouwbedrijf Kolthof is gestart met de bouw van twaalf huizen aan de Blieneweg en Tussen Dijken en aan de Badweg in Hollum. Aansluitend volgen twee woningen aan de Hollumerweg te Ballum en drie woningen aan de Kwekerij in Nes. Vorige week is bij het ontgraven op de Badweg een oude rioolbuis gevonden waar mogelijk asbest in zit. De locatie wordt gesaneerd en daarna gaat aannemer Kolthof verder met de bouwwerkzaamheden. De sanering zal zoals het nu lijkt binnen twee weken plaatsvinden, waardoor de bouw geen vertraging oploopt.

Voor de zomer van 2021 moeten de eerste nieuwe bewoners over de sleutel kunnen beschikken. Wethouder Faber: “We zijn blij dat we nu van start gaan met de bouw waardoor mensen die wachten op een huurwoning snel perspectief krijgen. Beweging op de woningmarkt is belangrijk voor de toekomst van Ameland. En we zijn ambitieus; in september ontvangt de gemeenteraad een kredietvoorstel voor de realisatie van de tweede fase, dat gaat om 26 huurwoningen. De komende tijd informeren we bewoners van Ameland over de volgende fasen van dit project. Het doel is om eind 2022 ruim veertig nieuwe woningen gereed te hebben voor verhuur”. 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier