• 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Ameland bouwt door

Tijdens de raadsvergadering van maandag 14 september heeft de gemeenteraad van Ameland ingestemd met de tweede fase van het woningbouwprogramma. Er is een krediet van € 5,7 miljoen beschikbaar gesteld voor de bouw van 26 woningen, verdeeld over drie locaties in Buren, Nes en Ballum. Eerder werden al 17 huurwoningen aanbesteed.

In alle vier Amelander dorpen worden in totaal ruim veertig nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Volgens planning is er inmiddels in Hollum een start gemaakt met de bouw van de eerste fase, die bestaat uit zeventien woningen op verschillende locaties. Voor de zomer van 2021 moeten de eerste nieuwe bewoners over de sleutel kunnen beschikken.

Nu de raad het krediet voor de tweede fase van de woningbouw beschikbaar heeft gesteld, kan gemeente Ameland al dit najaar de aanbestedingsprocedure starten. Bij een succesvolle procedure kan de bouw van de 26 woningen op z’n vroegst in de loop van 2021 van start gaan. Van de woningen in de tweede fase komen er tien aan de Paasduinweg in Buren, tien aan de Miedenweg te Nes en zes aan de Smitteweg in Ballum.

Wethouder Faber: “Een stabiel, gevarieerd en betaalbaar woningaanbod is belangrijk voor de toekomst van Ameland. Met de instemming van de raad voor de volgende fase zijn we weer een stap dichterbij dat doel en dat verheugt mij zeer. We werken er hard aan om eind 2022 ruim veertig woningen gereed hebben voor de verhuur. Tot nu verloopt alles volgens planning.”


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2023
Uitkomstdata 2023

Disclaimer

Contactformulier

© 2023 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all