BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Nieuwe Stichting ReddingsTeam Zeedieren

Tijdens het Landelijk Congres van Stichting DierenLot op 12 november is een nieuwe Stichting gepresenteerd: Stichting ReddingsTeam Zeedieren (RTZ). Het is de bedoeling dat deze stichting de vrijwilligers langs de Nederlandse kust en op de eilanden gaat ondersteunen en de communicatie tussen de diverse groepen dierenhulpverleners gaat coördineren.

Met deze nieuwe Stichting RTZ - opgericht door het bestuur van de Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds - wordt opnieuw een stevige structuur gecreëerd, die voor overheden, (natuur)organisaties en particulieren duidelijkheid geeft over de rol van de vrijwilligers in het reddingswerk. Er wordt gestreefd naar samenwerking met het landelijk meldnummer 144, waar iedereen een zeedier in nood kan melden. Die melding wordt dan meteen doorgegeven aan de dichtstbijzijnde lokale coördinator. Bewust is gekozen voor “zeedieren”, omdat naast hulpbehoevende zeehonden ook vaak bruinvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, walvisachtigen en zeevogels gemeld en geholpen worden.

Vele tientallen ervaren vrijwilligers hebben zich al enthousiast aangesloten bij de Stichting RTZ. Zij hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een overkoepelende structuur, die voor hen beschikbaar is om eventuele problemen op te lossen en die zorgt voor goede communicatie, zowel onderling als naar buiten. Dankzij de steun van Stichting DierenLot zijn al vier dierenambulances, een tractor en een terreinwagen aan diverse teams in bruikleen gegeven.

Daarmee wordt het vrijwilligersnetwerk een zelfstandige organisatie, los van opvangcentra voor zeehonden, walvisachtigen en vogels. 

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier