BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Kamerleden in gesprek met Ameland

De ondernemersorganisaties van Ameland spraken vandaag opnieuw met Tweede Kamerleden Aukje de Vries en Thierry Aartsen (VVD). In mei van dit jaar vond ook al een virtueel werkbezoek van de parlementariërs plaats. Destijds stonden we nog aan het begin van de coronacrisis, inmiddels is er een tweede lockdown. 

De ondernemersorganisaties hebben de Kamerleden bijgepraat over de impact van het virus en de maatregelen in de eilander situatie sinds het vorige ‘bezoek’ afgelopen mei. Uit het gesprek wordt duidelijk dat nagenoeg alle branches te lijden hebben onder het virus en de maatregelen. Wat het verblijfstoerisme betreft zagen de Waddeneilanden rondom de
zomermaanden een relatief goede bezetting door de toenemende vraag naar binnenlandse vakanties. Dit gaf sommige bedrijven de kans om de verliezen van het voorjaar enigszins
terug te dringen. Echter, door de verscherping van de maatregelen vanaf oktober, is een lange en zware winterperiode alweer vroeg ingevallen. Het zwaarst getroffen zijn bedrijven die afhankelijk zijn van de groepenmarkt; zij hebben nagenoeg het hele jaar stilgestaan. Deverwachting is dat groepsreizen ook pas weer als laatste op gang komen.

De gemeente Ameland voert al sinds het begin van de coronacrisis op zeer regelmatige basis overleg met de ondernemersorganisaties. In deze overleggen zijn plannen gemaakt om de ‘anderhalvemetersamenleving’ vorm te geven. Uitgangspunten hierbij waren steeds: (virus)veiligheid, gastvrijheid en leefbaarheid. “Er zijn in deze overleggen enorm veel zaken
met elkaar gedeeld en afgestemd. Er blijft behoefte aan deze afstemming, dus het volgende overleg voor januari staat alweer gepland”, aldus wethouder Faber. 

Er is ook met de Kamerleden gedeeld dat er tot nu toe geen relatie is tussen toeristen en besmettingen onder Amelanders. Logischerwijs was dit in het voorjaar nog een grote angst onder eilanders. De Kamerleden hebben zich een goed beeld kunnen vormen van de impact van corona, specifiek in de eilandsituatie. De heer Aartsen geeft aan dat er heel veel wordt gedaan aan financiële steunpakketten, maar dat het niet voor iedereen voldoende zal zijn. 

Wethouder Faber en de ondernemersorganisaties bedanken de Kamerleden voor de aandacht die er vanuit hen wordt gegeven aan Ameland en de Waddeneilanden in deze crisis.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier