BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Werelderfgoedweken van start

Leren navigeren zoals zeelieden van weleer? Met een beroepsvisser op zoek naar de lekkerste oesters? Of van zeewier heerlijke producten bereiden zoals zeewierboter of tapenade. De Werelderfgoedweken van de Waddenvereniging gaan weer van start. Een reeks bijzondere en vaak eenmalige excursies in het waddengebied. 

Tijdens de Werelderfgoedweken daagt de Waddenvereniging deelnemers uit om met alle zintuigen het Werelderfgoed Waddenzee te ervaren. De dynamiek en geweldige natuurkrachten voelen, het stelsel van geulen en platen zien, luisteren naar de stilte of het geluid van miljoenen vogels. Het waddengebied is een van de laatste plekken in Nederland waar je zoveel rust, ruimte en natuur kunt ervaren. Niet voor niets is het een internationaal erkend Werelderfgoed. Onmisbaar voor planten, dieren én mensen.

Ameland by Night

Dit jaar is de aftrap in de nacht van vrijdag 20 mei op zaterdag 21 mei met een wadlooptocht van Holwerd naar Ameland. Zonder zaklampen lopen we over het wad voor de ultieme belevenis van het duister. Langzaam wordt het licht en komt de natuur tot leven. Ameland by Night is een spectaculaire wandeling voor de sportieve natuurliefhebber over de bodem van de zee! De tocht wordt begeleid door gediplomeerde en ervaren gidsen van De Vrije Wadlopers. Een speciaal opgeleide Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging geeft, tijdens korte pauzes onderweg, uitleg over de natuur en het gebied waarin gewandeld wordt.

De Werelderfgoedweken zijn van mei tot en met september. De Waddenvereniging organiseert de Werelderfgoedweken dit jaar voor de vierde keer.

Alle excursies zijn vanaf vandaag te boeken op www.werelderfgoedweken.nl.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier