BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Winnaars van de 3e strandrace op Ameland

Op een zonovergoten Ameland vond voor de 3e maal de strandrace plaats. Nadat de ochtenddouw plaats had gemaakt voor de zon vertrokken op 12 maart de eerste deelnemers voor de proloog, de individuele tijdrit door de Hollumer Duinen. Dit kan gezien worden als de warming up voor het hoofdnummer op de middag; de strandrace op Ameland.

Dit was vandaag de voorlaatste race van een reeks van 7 wedstrijden in het kader van de Eneco Hollandse Wind Strandracecompetitie. Deze race werd, wederom, bij de mannen een prooi voor Bram Imming van het Imming – de Zeeleeuw team. Bij de vrouwen was Nina Kessler de sterkste bij deze spectaculaire mountainbikerace.

Het startschot voor de mannen werd om 14:15 gegeven vanaf Roompot Vakantiepark Boomhiemke in Hollum. Circa 360 renners vertrokken in verschillende startgroepen vanaf het Jan Roepespad voor een ruim 40 kilometer lange race over het Noordzeestrand.

Klassementsleider Ramses Bekkenk van het Koga MTB Team zette direct de toon door weg te rijden bij de strandafgang. Zijn voorsprong was echter van korte duur. De achtervolgende groep onder leiding van Robbert de Nijs (De Flexwinker – AGU MTB team) kwam snel weer bij. Op de heenweg in oostelijke richting naar het Oerd was het vrijwel onmogelijk om te ontsnappen door de sterke tegenwind. Elke demarrage werd gelijk gepareerd en ook de wisselende condities van het strand lieten het niet toe om weg te rijden.

Tot het keerpunt op het Oerd bestond de kopgroep uit 24 man. Na het keerpunt, met de wind in de rug besloten Bram Imming en Stefan Vreugdenhil (Koga MTB Team) op avontuur te gaan. Dat het zoeken was naar het juiste spoor was duidelijk. Waar Bekkenk en de Nijs langs de waterkant reden, kozen de overige 6 rijders uit de achtervolgende groep een spoor hoger op het strand. Na het strandpaviljoen ter hoogte van Nes gepasseerd te zijn was het duidelijk. Imming bepaalde het tempo waar Vreugdenhil alleen in het wiel kon blijven. Later bleek een lekke band (afloper) hiervan de boosdoener te zijn.

Op de terugweg werden door de koplopers regelmatig snelheden van boven de 60 km/u gehaald Imming maakte zich na de strandafgang los van Vreugdenhil en soleerde naar de finish op het Jan Roepespad. Stefan Vreugdenhil kon op het laatste duinpad de achtervolgende groep ternauwernood voorblijven. Sven Broekaart (Milremo Beukers) maakte het podium bij de heren compleet door een mooie 3e plaats. Klassementsleider Ramses Bekkenk viel net buiten het podium (4e)maar mag volgende week in Castricum wederom de klassementstrui om zijn schouders dragen.

Bij de vrouwen, die 10 minuten na de mannen van start gingen, was de strijd minder spannend. De op het laatst ingeschreven Nina Kessler (Lensworld.eu-Zannata) was sterk weg vanaf de eerste strandovergang. Esther Kortekaas kon nog een poosje aanhaken maar moest toch het onderspit delven. Esther van Veen (Swaboladies) mocht bij de huldiging op het laagste schavot plaatsnemen en neemt een mooie 3e plaats mee terug op de boot naar het vaste land. Tweevoudig winnares op Ameland, Alieke Hoogenboom (Bikezone) kon haar triple niet compleet maken en kwam als 4e vrouw over de meet.

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier