BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Bijdrage Waddenfonds herbouw R.K. Kerk

Op 5 februari 2013 is de Clemens kerk te Nes afgebrand. De kerk was jarenlang een belangrijke spil in de eilander gemeenschap. Die heeft de gewenste herbouw aangegrepen om de kerk zo in te richten dat nieuwe toeristische producten en diensten worden geleverd, bestaande netwerken worden versterkt en nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan tussen allerlei groeperingen op Ameland.

In de kerk komen ondermeer een congresruimte, concertpodia, een bezinningsruimte en expositieruimten. Daardoor wordt de kerk weer een echte gemeenschapsplek die jarenlang deze functie kan vervullen. Gelet op de bijzondere ligging van de kerk en de karakteristieke vorm – een Cuyperskerk - zal het eilander landschap centraal staan bij zowel de inrichting van de ruimten als bij de inhoud van de activiteiten.

De nieuwe functies van de kerk zullen gecombineerd worden met een groot aantal activiteiten buiten de kerk. Zo zal er een erfgoed route met een app en een brochure worden gerealiseerd over kardinaal Johannes de Jong, die in 1885 op Ameland werd geboren.

Dankzij de Waddenfondsbijdrage aan de herinrichting van de kerk en de ontwikkeling van nieuwe functies en activiteiten zal de leefbaarheid aanzienlijk verbeterd worden op Ameland. Het Waddenfons heeft het kerkbestuur beloont met een bijdrage uit het Waddenfonds van € 70.000,-. 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier