BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Ameland genomineerd voor Wandelgemeente

Ameland is genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2016, net als de gemeente Castricum en de gemeente Valkenswaard. Volgens de organisatie van de verkiezing, de wandelkrant 'Te voet', springen deze drie gemeenten er op een bijzondere manier uit voor wandelaars.

Uitvoerig beoordeeld

Gemeenten in Nederland zetten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in de gemeenten. Hoe Ameland is beoordeeld, kunt u hier zien: Wandelgemeente van het jaar

De Grote Drie

Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn Ameland (Friesland), Castricum (Noord-Holland) en Valkenswaard (Noord-Brabant) genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.

Verslaggevers van ‘Te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Stem!

Iedereen kan tot en met 15 april 2016 op de website www.wandelkrant.nl een stem uitbrengen. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2016.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier