BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Wadvogels van allure

Dankzij de financiële steun van het Waddenfonds krijgen de velduil en de blauwe kiekendief weer een plek op de Wadden. Vogelbescherming Nederland en Werkgroep Grauwe Kiekendief zijn enorm blij met dit nieuws. Met het project 'Wadvogels van allure: blauwe kiekendief en velduil’ kunnen de beide organisaties het verschil maken bij het voorkomen van het uitsterven van deze twee bedreigde soorten op de Wadden.

De blauwe kiekendief en velduil zijn prachtige vogels. De een is een elegante vlieger, de ander heeft gele ogen zonder weerga. Ze horen niet alleen thuis in het Waddengebied, maar dragen ook bij aan de natuurbeleving van bezoekers van de Waddeneilanden. Vogelbescherming Nederland en Werkgroep Grauwe Kiekendief willen alles op alles zetten om deze soorten weer een veilig onderkomen op de Wadden te geven. Dat is hard nodig, want het gaat niet goed met de velduil en blauwe kiekendief: ze staan op het punt om als broedvogel te verdwijnen uit het Waddengebied.

Dankzij de financiële toekenning van het Waddenfonds kunnen Vogelbescherming en Werkgroep Grauwe Kiekendief nu aan de slag om uitsterven van beide soorten te voorkomen. Hoofddoel van het project ‘Wadvogels van Allure’ is daarom om zo snel mogelijk gedurende zowel het broedseizoen als de winterperiode voldoende voedselaanbod te creëren voor deze vogels. Dat gebeurt onder meer door het aanleggen van 150 hectare vogelakkers, waar de blauwe kiekendief en velduil volop voedsel kunnen vinden. Daarnaast besteed het project aandacht aan het vergroten van bekendheid met beide soorten onder terreinbeheerders, agrariërs en particulieren, en het ontwikkelen van duurzaam duinbeheer voor een veilig broedhabitat voor deze soorten.

Het Waddenfonds steunt het project met een financiële bijdrage van € 770.938, daarnaast steunen ook de drie noordelijke provincies, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Bettie Wiegman Fonds, de leden van Vogelbescherming Nederland en donateurs en vrijwilligers van Werkgroep Grauwe Kiekendief het project. De Vogelakkers zullen worden aangelegd en beheerd in samenwerking met agrarische natuurvereniging “De Lieuw”, Stichting It Fryske Gea, Groenvoederdrogerij BV Oldambt, Stichting Het Groninger Landschap, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier