BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Terinzagelegging Natura 2000-ontwerpbeheerplannen

In het Waddengebied zijn zeven natuurgebieden aangewezen als Natura 2000-gebied: Waddenzee, Noordzeekustzone, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het getij en de natuur maken het Waddengebied tot een uniek gebied dat van levensbelang is voor allerlei vogels, vissen en zoogdieren. Deze dieren moeten ongestoord naar voedsel kunnen zoeken, kunnen broeden, rusten of hun jongen groot kunnen brengen. Nu en in de toekomst.

Voor ieder Natura 2000-gebied is een zogenaamd ontwerpbeheerplan opgesteld. Deze plannen beschrijven welke maatregelen er de komende zes jaren getroffen worden om de natuur in deze gebieden te beschermen. In de beheerplannen staat ook hoe beleven, gebruiken en beschermen van het Waddengebied hand in hand gaan. Samen met overheden, lokale en Europese partners dragen we zo bij aan de instandhouding van de biodiversiteit.

De ontwerpbeheerplannen van het Waddengebied liggen tot 26 februari in de gemeentehuizen van de Waddeneilanden, de provinciehuizen van Noord-Holland, Fryslan en Groningen en het ministerie van Economische Zaken ter inzage. De ontwerpbeheerplannen kunt u tot de genoemde datum inzien bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis in Ballum.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier