BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Nieuwe truck voor KNRM Ameland

Op woensdag 25 november heeft KNRM station Ameland-Nes het nieuwe kusthulpverleningsvoertuig (KHV) in gebruik genomen. Het vorige KHV was aan het einde van zijn levensduur en is begin dit jaar al vertrokken.

De nieuwe truck is een Unimog U2450 6x6 auto uit 1998. De auto deed eerder dienst als bosbrandweerauto in Frankrijk. Omdat hij uitsluitend voor dit werk werd ingezet heeft hij nog maar 18000 kilometer op de teller staan.

De Unimog is geschikt gemaakt om de reddingboot Maria Hofker rondom Ameland op de stranden en in de haven te kunnen lanceren. De Unimog vervangt de Ginaf, die sinds 2003 dienst heeft gedaan op Ameland. De bemanningsruimte van de Ginaf is gebleven en na enkele aanpassingen op de Unimog geplaatst.

In de periode dat de Unimog klaargemaakt werd heeft de bemanning gebruik gemaakt van een Unimog 4x4 met een kleiner type reddingboot.

De nieuwe auto heeft de naam Sjoerd gekregen, naar zijn naamgever Sjoerd Bijlsma, die vorig jaar is overleden. Uit diens nalatenschap is de aanschaf bekostigd.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2023
Uitkomstdata 2023

Disclaimer

Contactformulier