BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Crowdfundingproject: ‘Van A naar B’

Via crowdfunding willen we meewerken aan de verhuizing van twee Amelanders naar Bonaire. ‘Van A naar B’ is de titel van het project. Het gaat om Anthony Evers en Ria Evers-Dokter, die willen verhuizen naar Bonaire, maar dat zelfstandig financieel niet rond kunnen krijgen.

Ria Evers-Doker, de schrijfster van het boek Ameland aan Tafel, maakte in de zomer van 2015 in een interview met Omrop Fryslân bekend dat ze graag wil verhuizen naar Bonaire. Het Caribisch gebied is het thuisfront van Anthony. Daar woont zijn familie en daar zijn z’n vrienden. De tropische warmte doet Ria haar gezondheid ook goed. 

Anthony en Ria, zij is Amelandse van geboorte en hij komt van Curaçao, kwamen in 2002 vanuit de Cariben naar Ameland om nog een paar jaar voor hun ouderdomspensioen te werken en om in de buurt te zijn van Ria haar moeder, Grietje Kossen. Na het overlijden van haar moeder kreeg Anthony dramatisch genoeg een be-roerte, die het vertrek van Ria en hem naar de Cariben in de weg bleek te staan. Ria bleef met haar man op Ameland wonen en trok in een aanleunwoning aan de H.D. Katstraat.

Ria is sindsdien mantelzorger voor haar man. Zij merkt dat Anthony, die niet meer kan lopen en praten, opleeft als hij familie of vrienden uit het Caribisch gebied aan de telefoon hoort. Ze hebben een droom om samen terug te verhuizen naar de Cariben. Daarvoor organiseren we dit crowdfundingproject.

In het kader van dit crowdfundingproject worden de komende tijd diverse acties georganiseerd om geld in te zamelen. Langs deze weg willen wij alle lezers vragen hun steentje bij te dragen zodat Ria en Athony’s droom in vervulling kan gaan: van Ameland naar Bonaire gaan.

Voor het project mag gebruik gemaakt worden van het nummer van de Diaconie van de hervormde gemeente Ameland.

Het nummer is

NL 54 RABO 0302008098
t.a.v Diaconie hervormde gemeente Ameland
onder vermelding van Van A naar B.
Dat laatste is wel essentieel, want dan weet de diaconie waar het gestorte geld voor bedoeld is.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier