BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Café top 100

Opnieuw zijn er twee Amelander bedrijven ingeslaagd om hoog te eindigen in de café top 100. Café Nobel werd in 2006 uitgeroepen tot Café van het Jaar. Dit jaar staan zij op plek negentien, een plaatsje hoger als in 2014.

De jury schrijft over dit Café het volgende: "Ieder jaar weer een gevecht in de jury: wie mag Nobel bezoeken. De heerlijke overtocht van Holwerd naar het waddeneiland en vervolgens door naar één van de mooiste en meest karakteristieke cafés in de lijst. Onder leiding van inmiddels de vierde generatie Nobel, mogen we inmiddels van een eilandimperium spreken. Toprestaurant, dito hotel en zelf een kerkje om te overnachten. Maar Nobel gaat verder: inmiddels nemen ze ook de distributie van hun eigen likeur Nobeltje in de hand. Wij komen echter voor het café, en dat is zoals we de winnaar van de Café Top 100 2006 kennen. Toeristen en eilanders mengen zich onder elkaar in een heerlijk geroezemoes van gesprekken, gelach en klinkende glazen. Om de zoveel tijd klinkt de gulle lach van Barend Nobel door de zaak. De vierde generatie Nobel is continu bezig met het doorontwikkelen van Nobel en alles daaromheen. Het belet hem echter niet om regelmatig zelf in het café aanwezig te zijn, zo hoort het".

Nescafe uit Nes is dit jaar geëindigd op plek nummer 50. Zij zijn ten opzichte van vorig jaar negen plaatsen gestegen. De jury is over hen ook erg lovend: "Dat Ameland met 3600 inwoners liefst twee cafés (al jaren) in de Café Top 100 heeft, waaronder een voormalig winnaar, mag bijzonder heten. Dat beide bedrijven ook nog van een Nobel zijn, is helemaal frappant.

Barend Nobel staat met Nobel in Ballum op plek 19. Nescafé is van Harry en Froukje Nobel, die dit eetcafé annex feestcafé, na een dipje, intussen alweer enkele jaren goed georganiseerd hebben. De zaak oogt authentiek en gezellig, met een ruim terras en binnen een open haard en comfortabel meubilair. Het personeel werkt keurig. Als ons jurylid een pilsje bestelt, komt meteen de wedervraag of dat Brand of Amstel mag zijn en of het in een vaasje of een fluitje moet. Bedrijfsleider Pieter Helfrich weet het personeel goed te motiveren. Hij werkt al 10 jaar bij Nescafé, waar hij als afwasser begon. Alleen al dit soort medewerkers maken dat we jaar op jaar graag de overtocht maken".

Meer dan de moeite waard om beide bedrijven te bezoeken.

 

 

 

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier