BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Uitslag Cross Triathlon

De veertiende editie van de Tri-Ambla is gewonnen door Jorik van Egdom bij de mannen en door Sandra Wassink- Hitzert bij de vrouwen.

Beiden legden de basis voor hun overwinning al bij het eerste onderdeel, het zwemmen in de koude en onstuimige Waddenzee. Met de straffe zuidoosten wind was de Waddenzee een echte “Klotsbak”. Veel atleten hadden moeite met het vinden van de juiste koers en van de goede slag in hun gevecht met de korte hoge golven.

Zowel van Egdom als Hitzert-Wassink die met voorsprong uit het water kwamen, konden hier het verschil met hun tegenstanders maken en de voorsprong behouden tijdens hun mountainbikeronde van 36 km over het eiland en de afsluitende crossloop van 12 km door het bos, de duinen en over het strand.

Bij de finish op het molenterrein in Nes hadden beide atleten een soevereine voorsprong op hun achtervolgers waarbij Sandra Wassink-Hitzert net voor Jorik van Egdom over de finish kwam. Dedames waren dit jaar namelijk een half uur voor de mannen waren gestart. 

Voor Jorik van Egdom was dit na de NK titel op de sprint zijn 2e nationale titel in korte tijd. 

Voor Sandra Wassink-Hitzert was het een emotioneel moment toen zij vanmiddag als eerste bij de dames, geflankeerd door haar beide kinderen, over de finish kwam. Ze kon nu aan iedereen laten zien dat haar titel van vorig jaar geen toeval was. In 2014 was er ten aanzien van haar titel enige discussie met bedekking tot wel of niet reglementair stayeren. “Ik ben heel blij dat ik heb besloten om toch te starten op Ameland hoewel ik heb getwijfeld of ik mijn titel wel wilde verdedigen. Heel fijn dat ik dit toch heb gedaan en heb kunnen laten zien dat ik dit zware werk echt aan kan”.

Alle uitslagen kunt u vinden op http://www.vvvameland.nl/triambla/uitslagen/uitslagen-tri-ambla-2015


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2023
Uitkomstdata 2023

Disclaimer

Contactformulier