BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Werk aan dijk ligt deels stil

Aannemerscombinatie Van den Herik Jansma heeft het werk aan de grasmat van de Waddenzeedijk op Ameland tijdelijk stilgelegd.

Tijdens de werkzaamheden zijn plaatselijk kleine deeltjes asbest aangetroffen onder het gras. Het gebied is uit voorzorg afgezet met hekken en linten.

Het werk aan de grasmat betreft de zogenaamde ‘grastransplantatie’, waarbij kranen de graszoden van de dijk scheppen om ze later terug te kunnen leggen. In de aarde onder de grasmat blijken plaatselijk deeltjes asbest aanwezig te zijn.

Een smalle strook van 200 meter westelijk van de Pietje Miedeweg is tijdelijk afgezet met hekken en lint. De werkzaamheden onderaan de dijk gaan ondertussen wel gewoon door.

De aannemer laat de asbestdeeltjes nu verder onderzoeken. De resultaten van het onderzoek worden in de loop van de volgende week verwacht. Op basis daarvan overleggen de aannemer en Wetterskip Fryslân over de vervolgstappen. Dan wordt ook duidelijk in hoeverre de werkzaamheden aan de grasmat hierdoor vertraging zullen ondervinden.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier