BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Amelander Musea verwerft de Jong

De Stichting Amelander Musea heeft onlangs een schilderij verworven van Germ de Jong. Het schilderij, met als titel 'Ameland', is een duinlandschap.

De Jong schilderde het werk in 1954, in een periode dat hij vaak zijn zomervakanties op Ameland doorbracht. Germ de Jong (1886-1967) wordt gerekend tot de groep van kunstenaars die bekend is geworden als de Bergense school, een kunststroming die in de Eerste Wereld-oorlog in het Noord-Hollandse kunstenaarsdorp Bergen ontstond. Werk van kunstenaars uit die periode als Leo Gestel, Dirk Filarski, de broers Piet en Matthieu Wiegman en Mommie Schwartz is nog steeds gewild. Zij beeldden in expressionistische stijl de werkelijkheid uit zoals zij die ervoeren. Dat leverde vaak sombere, krachtige werken op, waarbij ze vaak kozen voor aardkleuren die ze in forse penseelstreken neerzetten. Details werden doorgaans wegge-laten. Ook Germ de Jong schilderde in deze stijl, al maakte hij ook meer transparante, kleurrijke werken. Hij is nationaal en internationaal vooral bekend geworden door zijn bloemstillevens. De laatste grote tentoonstelling met werk van De Jong was in 1990 in Museum Kranenburgh in Bergen.

Met de recente aankoop hebben de Amelander Musea nu vier olieverfschilderijen van Germ de Jong. In de collectie bevinden zich ook enkele tekeningen en aquarellen.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier