BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Vernieuwen waterdoorgangen

In opdracht van Wetterskip Fryslân werkt aannemerscombinatie Van den Herik - Jansma Drachten aan de dijkverbetering van de Waddenzeedijk op Ameland. 

Onderdeel van de dijkverbetering is het vernieuwen van drie waterdoorgangen in de dijk, zogenaamde ‘duikers’. Daarnaast wordt er een vierde nieuwe duiker gerealiseerd. In augustus begint het werk aan de duiker "Spieringsloot", ten oosten van de Burensteiger. Deze duiker wordt geheel vernieuwd. Tegelijkertijd wordt bij de Ballumerbocht, ten westen van de kruising Smitteweg/Reeweg, een nieuwe duiker gebouwd. Om de duikers in de dijk te bouwen, zal er een tijdelijke ‘bouwkuip’ gerealiseerd worden. Deze bouwkuip neemt de functie van de dijk over. Voor het maken van de bouwkuip zijn damwanden nodig. Deze 24 meterlange damwandplanken worden met behulp van een heistelling de grond ingetrild. 

De heiwerkzaamheden voor de duiker "Spieringsloot" en de nieuwe duiker bij de Ballumerbocht vinden plaats van 10 augustus tot 1 oktober. Naar verwachting zijn er 21 dagen nodig om te heien, maar omdat er rekening moet worden gehouden met onwerkbare dagen ten gevolge van het weer, wordt als einddatum 1 oktober aangehouden. Daarnaast is 1 oktober de startdatum van het stormseizoen, de bouwkuip moet vóór deze datum gereed zijn. 

Om de overlast te beperken streeft aannemerscombinatie Van den Herik - Jansma Drachten ernaar om het heien in een zo kort mogelijke periode uit te voeren. Dit kan
betekenen dat er lange dagen heiwerkzaamheden verricht worden, van 7.00 uur tot 23.00 uur. ´Wij doen ons uiterste best om geluidshinder zoveel mogelijk te beperken, helaas kunnen wij niet voorkomen dat het intrillen van de damwanden bij bepaalde windrichtingen goed hoorbaar zal zijn.´


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier