BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Ameland aan Tafel door Ria Evers-Dokter

Er is een nieuw boek verschenen op Ameland en over Ameland. Het is een interactief boek dat via QR-codes mooie en interessante extra pagina’s opent. Het is vooral een lekker boek.

Ameland aan Tafel is een boek over de culinaire cultuur van Ameland met een route langs restaurants op het eiland waar je van Amelander lekkernijen van tegenwoordig kunt genieten.

Ria Evers-Dokter, de schrijfster van het werk, is geboren op Ameland. Ze is van kinds af geïnteresseerd in alles wat met keuken en koken te maken heeft. Het is haar zogezegd met de paplepel ingegoten. Haar moeder, oma, opa en tante komen diverse malen in het boek voor. Ze haalt culinaire herinneringen op en deelt recepten die ze van haar oma leerde.

Verder verzamelde Ria recepten, eigenaardigheden, gezegdes, gebruiken, Amelander producten en schreef ze verhalen waar eten een hoofdrol in speelt. In het boek staat het recept voor boffe’t op Hollumer wijze en bolster zoals dat in Nes gemaakt wordt. Verder worden in het boek kaantjes op tafel gezet, staat de mosselpan te geuren, vieren we een feest met spoetnik, kun je oma’s pannenlappen nahaken en staat een verhaal over de lekkerste soep van de wereld. Het doet handen jeuken en watertanden.

Ameland aan Tafel is voor € 17,50 op Ameland bij de boekhandels te koop en bij de deelnemende restaurants, die zijn verenigd in de iPhone App Ameland Actueel, in een heuse Ameland aan Tafel Route. Voor alle types smartphones is diezelfde route te vinden via de mobiele website www.ameland-actueel.nl.

Het 144 pagina’s dikke boek is ook te bestellen via de webwinkel van Ameland Pers uitgeverij, te vinden op de website van www.persbureau-ameland.nl of af te halen op O.P. Lapstraat 7 in Hollum op Ameland.

 

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier