BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

NAM-medewerkers per boot naar het werk

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Veltman Marine Services introduceren een nieuwe manier van transport naar de twee platforms ten noorden van Ameland.

In augustus gaan de NAM-medewerkers met de speciale boot ‘Vigilant’ naar de platforms in plaats van per helikopter. Om de gas uit de kleine gasvelden op de Noordzee zo economisch mogelijk te produceren is kostenbeheersing cruciaal.

De inzet van deze nieuwe boot gaat hier een bijdrage aan leveren door menskracht en materieel op een zo efficiënt mogelijke manier in te zetten. Ook betekent het een milieuwinst omdat de CO2-uitstoot van helikopters achterwege blijft. De manier van werken bespaart ook veel tijd, vooral voor NAM-medewerkers die op Ameland of elders in Noord-Nederland wonen. Nu reizen zij via de helihaven van Den Helder naar de platforms.

Ten noorden voor de kust van Ameland bevinden zich twee platforms van NAM voor de aardgaswinning uit het Amelandgasveld. Op het moederplatform werken dagelijks zo’n twintig medewerkers aan de gasproductie en -behandeling. Ze onderhouden ook het onbemande platform ernaast. Net als op de andere platforms op de Noordzee wisselt NAM de bemanning met helikopters, die het bedrijf ook inzet voor onderhoud en transport van onderdelen.

De innovatie van Veltman Marine Service en NAM maakt het mogelijk het transport naar de platforms bij Ameland via zee te doen. Veltman Marine ontwikkelde een speciale boot en NAM twee aanlandsteigers met brede treden die aan de strenge veiligheidseisen van NAM voldoen. De medewerkers van NAM stappen op in het Friese Holwerd. Hiervoor bouwde Veltman Marine Services een ontvangstruime, compleet met een pendel- en taxiservice. Medewerkers kunnen ook op Ameland worden opgehaald.

Begin 2015 werd het nieuw ontwikkelde ‘Walk-to-work’ schip Kroonborg in gebruik genomen door de NAM voor het onderhoud aan de ruim twintig offshore platforms in de Zuidelijke Noordzee, zowel in het Nederlandse als in het Engelse deel. Met de inzet van de Vigilant geeft de NAM verder invulling aan haar beleid om de kleine gasvelden op de Noordzee zo economisch mogelijk te exploiteren. De gaswinning vanuit deze velden is belangrijk voor de Nederlandse energievoorziening. Zo is de jaarproductie uit Amelandgasveld ongeveer gelijk aan de jaarlijkse gasbehoefte van de provincie Friesland.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier