BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Ameland gaat naar Den Haag

Woensdag 10 juni vertrekken twee bussen met Amelanders richting Den Haag. Daar zullen zij de speciale hoorzitting in de Tweede Kamer bijwonen over de vaargeulproblematiek.

Naast burgemeester De Hoop zullen ook Wagenborg Passagiersdiensten, vaargeuldeskundigen en Rijkswaterstaat het woord voeren. 

Burgemeester De Hoop: “Er moet op korte termijn een oplossing komen voor dit probleem, want Ameland heeft er recht op om goed bereikbaar te zijn. Laten we er met elkaar voor zorgen dat ze in de Tweede Kamer zullen weten waar Ameland ligt!”

De laatste jaren ervaren de Amelanders veel hinder van de vertragingen van de veerboot van en naar Ameland. Deze vertragingen zijn niet alleen hinderlijk, maar ook slecht voor het imago van het eiland. Daarnaast leiden mensen schade doordat ze te laat op het werk komen, of ze hebben medewerkers die regelmatig te laat zijn, of omdat goederen te laat worden aangeleverd.

De reden voor deze vertragingen wordt, in grote mate, veroorzaakt door het slechte onderhoud van de vaargeul. Omdat het Rijk verantwoordelijk is voor het onderhoud hiervan, heeft het gemeentebestuur aandacht gevraagd bij de Tweede Kamerleden voor deze problematiek. De Tweede Kamerleden hebben begin dit jaar een motie ingediend om opheldering te vragen aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over de problemen met de vaargeul.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier