BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Flessenpost

Onlangs vond Douwe Borsch, op de Noord-west kant van Ameland flessenpost tijdens het strandschoonmaken met de milieujutters van Stayokay Ameland.

Douwe gaat elke morgen met zijn opa mee en zij begeleiden de milieujutters met enkele leden van de Juttersvereniging Ameland om al het gejutte vuil van het strand te krijgen.

Plastic zoeken in de duinen en op het strand en meerijden met de cateringauto en op de aanhangwagen met vuil zitten vindt Douwe prachtig en hij vermaakt zich best. Jong geleerd – oud gedaan?

In de fles zat een folder van het Schipbreuk en Juttersmuseum “Flora” van Texel, met daarop extra geschreven: Rottumerplaat 1-10-2010, Graag een reactie!!

De fles is dus ruim 4 jaar onderweg geweest. Jan Uitgeest had tijdens een schoonmaakactie op Rottumerplaat de fles in het water gegooid met de reclame folder van zijn toenmalig Juttersmuseum erin. In dat Juttersmuseum hebben de Jutters van de Noordzeekust, elke 5 jaar een treffen en Jan Uitgeest en Pieter Jan Borsch kennen elkaar natuurlijk door hun gezamenlijke hobby.

Dat nu Pieter Jans kleinzoon de fles van een schoonmaakactie op Rottumerplaat vindt tijdens een schoonmaakactie op Ameland is wel heel toevallig, maar waar.
En natuurlijk is er een reactie naar Texel gegaan. Er zijn al foto’s onderweg


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier