BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Vragen over gebrekkige communicatie

Statenlid Teus Dorrepaal (CDA) uit Makkinga trekt bij gedeputeerde Kramer (FNP) opnieuw aan de bel over de vertragingen van Rederij Wagenborg.

Dorrepaal: "We ontvingen als CDA afgelopen zomer signalen dat zowel Amelanders als het bedrijfsleven last hebben van de gebrekkige communicatie rond vertragingen. Nu blijkt dat er weinig verbeterd is."

Tijdens de Statenvergadering van 24 september 2014 stelde Dorrepaal al mondelinge vragen aan de gedeputeerde over de informatievoorziening bij vertragingen van de veerdienst tussen Holwerd en Ameland. Dorrepaal: "We begrepen afgelopen zomer dat deze zwakke informatievoorziening van Wagenborg voor veel frustraties zorgden. Er bleven wel eens mensen 's nachts op de pier staan, zodat ze niet meer thuis konden slapen." Het CDA wil nu van Kramer weten of er ondertussen ook wat gebeurd is.

Vanwege de vele scholieren en ondernemers die gebruik maken van de veerdienst tussen eiland en vaste wal, ziet het CDA een provinciaal belang. Dorrepaal: "Ook Amelander gebruikers van de zorg op het vasteland hebben behoefte aan goede communicatie." Gedeputeerde Kramer (Openbaar Vervoer) gaf aan zitting te gaan nemen in een nieuw Overhedenplatform over de Waddenveren." Het CDA ziet dat als een goede stap, vanwege de belangen voor de bewoners in dit deel van Fryslân.

Omdat er alsnog bij het CDA nieuwe en vergelijkbare signalen binnenkomen over een gebrekkige communicatie rond vertraagde veerboten tussen Nes (A.) en Holwerd v.v., menen wij de volgende vragen te stellen.

1. U zegde toe tijdens de Staten van 24 september 2014 via het Overhedenplatform te onderzoeken wat de provincie kan doen aan voorkomende problemen. Nu zijn de vertragingen nog steeds aanwezig, en willen we dit niet op de lange termijn schuiven. Is er een overleg geweest, namens het Overhedenplatform, zoals u aangaf op 24 september 2014?
2. Zo ja, wat is de inbreng geweest en de resultaten?
Zo nee, wanneer is het dan gepland?
3. Neemt u, zoals de geest in de mondelinge vragen en antwoorden daarop, daar namens de provincie zelf aan deel?
Zo nee, wie dan wel namens de provincie?
4. Wat is de inbreng namens de provincie?
5. Wat is uw rol, bij eventuele calamiteiten met de veerdiensten?
6. Kunnen we op de week volgend op dat overleg schriftelijk gerapporteerd krijgen wat er is besproken en met welk resultaat?


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier